Kæmpe æg klar til udstilling

Sydkoreas største kunstner tropper op med et gigantisk æg i Herning når Heart åbner en ny udstilling. Ægget er lavet af en autolakerer fra Simmelkjær.

De fleste af os har haft et æg i hænderne de seneste dage. Men et æg er ikke bare et æg. For på Socle Du Monde Biennalen 2017 udstillingen, falder ét æg særligt i øjnene. Når udstillingen åbner på Heart i Herning på fredag, er der mulighed for at opleve 60 af tidens største og mest lovende kunstnere. Kim Sooja, Sydkoreas måske største kunstner, er blandt udstillerne i Herning. Hendes kunstværk er et kæmpe farvestrålende æg. Et æg, der har været forbi en autolakerer i Simmelkær. 

- Det har været et rigtigt stort arbejde, siger Ole Sepstrup, der er autolakerer på Simmelkjær Autolakering. 

Det er ham, der har farvelagt ægget, og det har taget tid. Han vurderer, at han har brugt minimum 160 timer på at farvelægge det to og en halv meter høje, og cirka 150 kilo tunge, æg. Opgaven er rimelig atypisk for autolakereren, som oftest maler lastbiler. Alligevel var han klar på den alternative opgave.

-  Jeg tænkte, det kan sikkert sagtens lade sig gøre. Og så gik jeg måske og spekulerede nogle dage, at det var nok en lidt større opgave, end jeg lige havde regnet med, siger han.

Begejstret museumsdirektør

Mandag så Hearts museumsdirektør, Holger Reenberg, resultatet for første gang, og han var tilfreds med resultatet.

- Det ser jo bragende godt ud. Og hold kæft, hvor må det have været svært at få til passe, siger han, da han besigtiger ægget.

Ægget skal snart flyttes til Heart, hvor det bliver en del af den største Socle Du Monde Biennale udstilling nogensinde. 

- Vi taler en fire-femdobling i størrelse, og det er en alvorlig investering, der skal til for at få så mange kunstnere til at fungere, siger museumsdirektøren.

Han anerkender autolakereren fra Simmelkærs arbejde med ægget.

-  Jeg tror, du tager prisen for at have fået den mest komplicerede af opgaverne, siger Holger Reenberg til Ole Sepstrup.

- Det var da dejligt at vide her bagefter, griner Ole Septrup.

Heart har selv betalt for at få ægget produceret, men så har museet også fået lov til at beholde værket, efter udstillingen er slut. Udstillingen åbner på fredag og kan ses frem til 27. august.

 

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Kultur.