Jyllands-Posten laver redaktion i Herning: - Vi skal have fødderne ned i den vestjyske sandjord

Jyllands-Posten laver en redaktion i Herning, hvor de vil lave journalistik fra Midt- og Vestjylland til hele Danmark.

Den landsdækkende avis Jyllands-Posten har normalt til huse i Aarhus og København. Men nu åbner avisen også en lille redaktion i Herning. Jyllands-Posten vil nemlig være tættere på deres læsere.

- Vi skal lidt tættere på vores læseres virkelighed. Nogle gange sidder journalisterne i deres domiciler i København og Aarhus, siger Lars From, der er en af de journalister, som skal arbejde på den nye redaktion i Birk Centerpark.

quoteHvis man ser på vores læsertal, så har vi faktisk ret mange læsere i det her område.

Lars From, journalist, Jyllands-Posten

Ideen er ikke at lave lokaljournalistik til borgerne i Herning, Ringkøbing eller Skive. Det er at lave historier, der foregår i det midt- og vestjyske, til alle morgenavisens læsere.

- Man skulle kunne mærke, at vi laver historier om ting, der optager folk herude, som vi vurderer også har interesse for andre end borgerne i Holstebro eller Herning. Vi skal have fødderne ned i den vestjyske sandjord og fortælle om, hvad der foregår, siger journalisten, der har brugt meget af sin ungdom i Herning.

Lars From er allerede begyndt på arbejdet i Vestjylland.

- Jeg sidder og arbejder på en sag fra Holstebro, hvor man havde lovet at gøre en masse ved klimatilpasning. Det er gået i stå. Hvad betyder det i Holstebro og for borgerne som bor der? Det har jo også betydning for hele Danmark, at klimatilpasningen går langsomt.

Har mange læsere i Vestjylland

Redaktionen i Herning bliver den første, som ikke er centreret om landets to største byer. Det er da heller ikke tilfældigt, at det lige præcis er Herning, Jyllands-Posten valgte.

- Hvis man ser på vores læsertal, så har vi faktisk ret mange læsere i det her område. Det vil vi gerne gøre endnu bedre. Det er vigtigt, at man også hører de mennesker, der ikke så tit bliver hørt. Man ser jo generelt, at medierne trækker sig sammen i de store byer, siger Lars From.

Journalisten fortæller, at de nye kontorer også kunne have været placeret i en af landsdelens andre byer. Det vigtige var at vise deres tilstedeværelse i Midt- og Vestjylland. Logistisk var Herning oplagt, da det ligger centralt.

quoteMan ser jo generelt, at medierne trækker sig sammen i de store byer.

Lars From, journalist, Jyllands-Posten

Men i fremtiden kan Lars From sagtens forestille sig, at man laver flere redaktioner i mindre byer.

- Det her er en permanent løsning for os, og hvis det bliver godt, så kunne man forestille sig, at vi prøver det samme andre steder. Vi mener det her alvorligt, og jeg mener det her alvorligt, så det kan sagtens være, at jeg flytter herud, fortæller Lars From, der selv bor syd for Skanderborg.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.