Jernkvinde er flyttet på hotel i et halvt år frem til VM: - Jeg har lovet mig selv, at jeg skal være i den bedst mulige form nogensinde

Den professionelle triatlet Michelle Vesterby er flyttet på hotel med sin familie for at blive helt klar til VM i Ironman i oktober.

Forstil dig at bo et sted, hvor andre klarer madlavningen, opvasken, vasketøjet og rengøringen, mens du blot skal koncentrere dig om dit arbejde, din træning og din familie. Sådan ser livet ud de næste seks måneder for Michelle Vesterby, der er professionel triatlet.

Sammen med sin mand og sin søn Markus på knap to år er hun flyttet ind i på hotel Scandic Regina i Herning for at kunne koncentrere sig fuldt ud om at blive klar til VM i Ironman på Hawaii til oktober.

- Jeg vil gerne på podiet på Hawaii. Og for at nå dertil kræver det bare, at man laver nogle ofringer eller gør nogle ting anderledes, og der her er bare en af de ting, jeg ser lidt som en nødvendighed for at nå det hele, siger Michelle Vesterby.

Markus Vesterby er flyttet med sin far og mor Michelle Vesterby på hotel.
Markus Vesterby er flyttet med sin far og mor Michelle Vesterby på hotel.
Foto: Privatfoto

For kort tid siden solgte familien deres hus for at bygge et nyt. De så derfor et langvarigt hotelophold som en perfekt løsning, der både kunne give tag over hovedet og mere ro omkring Michelle Vesterbys hårde træning.

- Restitutionen er så vigtig for en pro-atlet, og jeg vil gerne hente Markus klokken 15.00. Så jeg når ikke at restituere ret meget i løbet af dagen, fordi jeg har i hvert fald fem timers træning. Så det her med, at man om aftenen bare kan koble af og få hvilet, det betyder enormt meget, siger jernkvinden.

Første gang med samme gæster så længe

På Scandic Regina er de vant til at servicere mange forskellige gæster, men hoteldirektøren har aldrig prøvet at have en familie boende så længe. Det var dog en reservation, hun gerne ville skrive i kalenderen.

- Nu har vi jo ligget stille et stykke tid, mens der har været lukket ned, så det er jo dejligt med lidt liv. De er varmt velkomne, siger hoteldirektør Rikke Bøndergaard.

Hoteldirektør Rikke Bøndergaard er glad for at kunne hjælpe med at gøre hverdagen lidt lettere for Michelle Vesterby og hendes familie.
Hoteldirektør Rikke Bøndergaard er glad for at kunne hjælpe med at gøre hverdagen lidt lettere for Michelle Vesterby og hendes familie.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Hun kalder familien lange ophold for spændende og glæder sig til at finde ud af, hvad eliteatleten får ud af det. Ifølge hoteldirektøren er hele hotellet klar til at tage imod Michelle Vesterby og hendes familie med åbne arme.

- Jeg har gjort meget ud af informere huset og mit personale, for at vi kan byde hele familien velkommen, så de med det samme føler, at de er en de af vores lille ”familie” hernede. Det, tror jeg bare, er vigtigt for både os og familien, siger Rikke Bøndergaard.

Familien er blevet indlogeret på to hotelværelser, hvor det ene benyttes til daglig stue og soveværelse, mens det andet fungerer som garderobe og opbevaring.

Kan træne alene i kælderen

I kælderen under hotellet ligger der et fitnesscenter. Det er derfor blevet endnu nemmere for Michelle Vesterby at nå sine mange træninger.

- Jeg har det jo for mig selv, for på grund af corona må man ikke bruge fitnesscentre, medmindre man er professionel atlet, siger hun.

I hotellets fitnesscenter kan Michelle Vesterby både løbe- og styrketræne.
I hotellets fitnesscenter kan Michelle Vesterby både løbe- og styrketræne.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Hotelopholdet er derfor et ekstra skridt i den rigtige retning for at nå målet om en podieplads på Hawaii i oktober. Et mål, Michelle Vesterby tror, er inden for rækkevidde.

- Selvfølgelig lykkes det. Jeg arbejder benhårdt. Jeg gør alt, hvad jeg kan for at nå dertil. Jeg kan ikke kontrollere, hvad alle de andre gør, men jeg har lovet mig selv, at jeg skal være i den bedst mulige form nogensinde.

Hun har dyrket triatlon professionelt siden 2012 og blev nummer fire ved VM i 2015.