Jensen ansætter to rådgivere

Arzrouni og Høyer skal rådgive den nye udenrigsminister fra Lind. Den ene beskrives i flere aviser som "omstridt".

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) har ansat Christopher Arzrouni og Peter Høyer som særlige rådgivere i Udenrigsministeriet.

Det skriver Udenrigsministeriet på sin hjemmeside.

Christopher Arzrouni kommer fra en stilling som debatredaktør og lederskribent på dagbladet Børsen. Peter Høyer har tidligere været særlig rådgiver i Skatteministeriet for blandt andre Kristian Jensen. 

Christopher Arzrouni er cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet og har arbejdet for Venstre, Dansk Industri og Weekendavisen og har siddet i bestyrelsen for den borgerligt-liberale tænketank Cepos.  Fra 2005 var han spindoktor for Eva Kjer Hansen (V), da hun var socialminister og senere fødevareminister. Som socialminister fik hun en reprimande fra statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) for at forsvare ulighed, hvis samfundet skabte mere rigdom.    

Hjalp med at skrive tale

I 2004 blev Christopher Arzrouni kendt for at hjælpe Foghs spindoktor, Michael Kristiansen, med statsministerens nytårstale. Det kom frem, fordi Statsministeriet sendte talen til journalister i et word-dokument, hvor Arzrouni stod som fadder til dokumentet.

Peter Høyer er journalist og har arbejdet i Danmarks Radio samt Forbrugerrådets blad, Tænk. Han var fem et halvt år pressechef i Skatteministeriet under Kristian Jensen, men stoppede, da denne blev afløst af Peter Christensen (V). Senere blev Peter Høyer hyret af Peter Christensen.

Som spindoktor havde Peter Høyer ifølge den liberale blogger Jarl Cordua "et ganske godt navn blandt pressefolk".  Han lå ifølge Cordua "lige under" spindoktorerne Morten Langager for udenrigsminister Lene Espersen (K), Sandy French for kulturminister Brian Mikkelsen (K) og Søs Marie Serup for statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).   /ritzau/

-----------------

Arzrouni betegnes i flere aviser som "omstridt" - det skyldes blandt andet, at han betegnede daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt som "Danmarks bedste skuespillerinde", efter at hun græd ved begravelsen for et af ofrene for terrorangrebet i København.

Og at han nu bliver rådgiver for netop Kristian Jensen er også bemærkelsesværdigt, konstaterer Berlingske. I 2013 sagde han sådan her om Jensen.

»Venstres næstformand, Kristian Jensen, har etos som en klassisk bankmand fra før boligboble og finanskrise - men er nogenlunde lige så ophidsende som et kontoudtog.«


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Politik.