Iværksætteriet blomstrer i Midt- og Vestjylland

Thorben Nielsen har startet egen virksomhed i Herning. Og han er langt fra den eneste. For det boomer med nye virksomheder i Midt- og Vestjylland.

Thorben Nielsen er bare én ud af mange nye iværksættere i Midt- og Vestjylland. Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST

Der er godt grøde i det midt- og vestjyske erhvervsliv. Flere og flere vil være herre i eget hus. En af dem er Thorben Nielsen fra Herning. I januar begyndte han et helt nyt arbejdsliv som selvstændig.

- Jeg har altid haft en drøm om at blive iværksætter. Og så synes jeg bare lige pludseligt, at jeg havde ideen til at gøre det, siger Thorben Nielsen, som arbejder som ingeniør.

For selvom Thorben Nielsen tidligere har været ansat hos både Siemens og Vestas, er det med at have fod under eget bord noget helt specielt.

Jeg har altid haft en drøm om at blive iværksætter.

Thorben Nielsen, iværksætter, Herning. 

- Fra ide til handling er der ikke ret, fordi man ikke skal spørge alle mulige om lov. Du kan i princippet bare gå i gang. Og så må det så briste eller bære, om mine ideer er gode nok, siger Thorben Nielsen.

Den idé, han sammen med to kompagnoner er i gang med, skal i første omgang hjælpe fattige afrikanere. Virksomheden er nemlig i gang med at udvikle et soldrevet minikøkken.

Stor fremgang

Thorben Nielsen er langt fra den eneste i Midt- og Vestjylland, der har valgt at starte egen virksomhed. Alene i årets første tre måneder er 671 nye virksomheder dukket op. Og det er en pæn fremgang i forhold til samme periode sidste år.

- Lige nu er det et spørgsmål om, at man tør tage springet, fordi afsætningen af produkterne er til stede, siger Kenneth Mikkelsen, som er direktør for Erhvervsrådet i Herning og Ikast-Brande.

Læs også Flest nye virksomheder i Midt- og Vestjylland

I 2017 har det midtjyske erhvervsråd vejledt 60 procent flere iværksættere end i 2016.

- Der bliver gjort rigtigt meget for at understøtte iværksætteriet og sikre, at de rigtige rammer er til stede for at springe ud som iværksætter, siger Kenneth Mikkelsen.

Thorben Nielsen er én af dem, der er sprunget ud - og han regner ikke med at springe ind igen.

- Jeg er ret sikker på, at jeg vil fortsætte med at være iværksætter fra nu af, siger Thorben Nielsen.

Til sammenligning har resten af landet, med undtagelse af Fyn, oplevet en tilbagegang i antallet af nye virksomheder.

01:32

Iværksætteriet boomer i Midt- og Vestjylland.

Luk video