IT-nørder på skrump: - Det kunne være dejligt at tabe 10 kilo og føle sig 10 år yngre

80 medarbejderes livvidde, fedtprocent og body age kommer under lup i de næste 11 uger hos en stor it-virksomhed i Herning.

De fylder lidt for godt i landskabet. Og det vil de gerne have lavet om på. Men det er svært, når arbejdsdagen består af siddestillende arbejde ved en computer.

quote- Jeg håber på at blive en sundere person, komme i bedre form og at tabe mig 10 kilo . 

Kent Thomsen, medarbejder, IT Relation. 

- Jeg er i en periode i mit liv, hvor jeg har små børn og gør karriere. Og derfor er det en udfordring for mig at få noget bevægelse og sund kost ind i mit liv. Jeg har tidligere været mere aktiv, men i dag fylder det stort set ingenting. Og når jeg samtidig har et stillesiddende job, kan de fleste godt regne ud, hvilken retning det går, fortæller Jeppe Raabjerg Larsen, ansat hos firmaet IT Relation i Herning. 

De små ting før forskellen

Jeppe Raabjerg Larsen har sammen med næsten 80 af virksomhedens medarbejdere fra afdelingerne i København, Kolding, Viby og Aalborg meldt sig til et nyt sundhedsprojekt. For et år siden blev sygeplejerske Tina Berwald Pedersen ansat som Health og HR assistant i IT Relation. Og hendes opgave er at gøre arbejdspladsen lidt sundere.

- Der er rigtig mange her, der har stillesiddende arbejde. Derfor fodrer jeg dem med tips og ideer til, hvordan de kan få mere bevægelse ind i hverdagen. Husk at stå ved hæve-sænke bordet i stedet for at sidde for eksempel. På den måde øger de forbrændningen. Og så må de gerne gå lidt mere rundt. Gå ud efter et glas vand eksempelvis. Det er de små ting, der tæller, siger hun.

Deltagerne måles og vejes inden projektet. På den måde kan der løbende gøres status. 
Deltagerne måles og vejes inden projektet. På den måde kan der løbende gøres status. 

Motivationen mangler

Hun har netop sat gang i et 11-ugers sundhedsprojekt, hvor medarbejderne er samlet på hold af fire til seks deltagere, der dyster mod hinanden. Her dyster medarbejderne i tab af livvidde, fedt og lavere body age. Vinderne får et spahold på Hotel Vejlefjord.

- Jeg håber på at blive en sundere person, komme i bedre form, tabe mig og komme ned i body age. Det kunne være dejligt at være sin egen alder og ikke 10 år ældre. Jeg har længe godt vidst, at jeg ikke har spist rigtigt og fået den nødvendige motion. Men jeg har manglet motivationen til at gå i gang. Den her konkurrence giver mig blod på tanden. Mit hold vil vinde det spaophold, siger Kent Thomsen, der er support-specialist hos IT Relation i Herning.

Se hele indslaget om IT-nørderne på skrump her. 

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.