Ishockey: Målfest da Blue Fox vandt over Rødovre

Rævene fra Herning ligger nu på ligaens sjetteplads.

Herning Blue Fox havde en god søndag på hjemmebane (Arkivfoto). Foto: Danmarks Ishockey Union

Rungsted Seier Capital er sikker på kvartfinalepladsen og fortsætter jagten på at vinde grundspillet i Metal Ligaen.
    
Søndag hentede mandskabet på egen is en 4-3-sejr over Esbjerg Energy, og dermed nåede Rungsted op på 77 point på førstepladsen.

Læs også Herning Blue Fox slået i overtiden

Da Sønderjyske samtidig slog Frederikshavn White Hawks efter straffeslag, så øgede Rungsted med et enkelt point i toppen.
    
Den ordinære spilletid var en sand målfest mellem Sønderjyske og Frederikshavn og endte 5-5, inden sønderjyderne tog sejren og to point.
    
Sønderjyske følger efter på andenpladsen med 71 point og en kamp mere end Rungsted, som kom godt i gang med opgøret mod Esbjerg.
    
Første periode blev målrig, og hjemmeholdet var overbevisende.
    
Godt nok kom Esbjerg foran 1-0 ved Christian Wejse, men to scoringer af Tim Daly og en enkelt af Marcus Olsson betød 3-1-føring til Rungsted efter de første 20 minutter.
    
Esbjerg var dog på pointjagt, og to scoringer i første halvdel af anden periode udlignede til 3-3, inden Nikolaj Murtholt Rosenthal sikrede sejren et par minutter efter udligningen, da tredje periode endte målløs.
    
Herning Blue Fox og Rødovre Mighty Bulls gav også hinanden en målfest i Herning, hvor hjemmeholdet sejrede 6-3.
    
Dermed ligger Herning på sjettepladsen foran netop Rødovre.

Kamp om den sidste plads

Herning har 50 point og to point mere end Rødovre, som dog har fem kampe endnu i grundspillet, mens Herning har spillet 36 kampe.

De syv øverst placerede hold går videre til kvartfinalen, mens nummer otte og ni skal dyste om den sidste plads i en serie på fem kampe.
    
Det ligner et opgør mellem Herlev Eagles og Odense Bulldogs, og de to mandskaber bragede sammen søndag.
    
Her var Herlev hjemme bedst i et opgør med 11 mål. Herlev vandt 7-4 og er for en kamp mere otte point efter lokalrivalerne fra Rødovre.
    
Odense er håbløst sidst med 19 point.
    
De fire øverste i grundspillet har fordel af hjemmebane i kvartfinaleserien og vinderen af grundspillet vælger først sin modstander.
    
/ritzau/

Kampen i tal

 
Herning-Rødovre 6-3 (1-0, 3-1, 2-2)
    
Mål: 1-0 Patrick Madsen, 2-0 Jurij Repe, 2-1 Julius Nyqvist, 3-1 Jan Dalecky, 4-1 Kristoffer Astorp, 4-2 Riku Pitkänen, 5-2 Lasse Lassen, 5-3 Nicklas Carlsen, 6-3 Simon Nielsen
    
Udvisninger: Herning 6 x 2 min., Rødovre 5 x 2 min.
    
Tilskuere: 1.618.
 

02:10

Det kører ikke for herningenserne i øjeblikket. Nu er fokus rettet mod at komme så godt igennem grundspillet som muligt.

Luk video