Ishockey: Herningenser er én sejr fra NHL-sensation

Vinder Columbus Blue Jackets én kamp mere, vil holdet gå videre i slutspillet for første gang i historien.

Oliver Bjorkstrand under A-VM i 2015 (arkivbillede).

Oliver Bjorkstrands Columbus Blue Jackets er én sejr fra at gå videre i slutspillet i NHL.

Det står klart, efter at Blue Jackets hjemme i Ohio slog favoritterne fra Tampa Bay Lightning med 3-1 natten til mandag.

Lightning var NHL's bedste hold i grundspillet og tangerede endda rekorden for flest sejre i grundspillet. En rekord sat af Detroit Red Wings i 1996.

Det har dog ikke skræmt Bjorkstrand og resten af Blue Jackets, der efter sejren fører 3-0 i kvartfinalen i Eastern Conference, der spilles bedst af syv kampe.

I kampen kom Blue Jackets foran på en scoring af Matt Duchene i anden periode.

Syv minutter senere sendte Oliver Bjorkstrand fansene i Nationwide Arena i Columbus i ekstase, da han i power play modtog pucken fra Seth Jones efter en skudfinte og hamrede den ind bag Andrei Vasilevsky i Lightning-målet.

Ondrej Palat gav Lightning et lille håb med sin scoring efter fem minutter af tredje periode.

Men det håb punkterede Cam Atkinson, da den amerikanske højrewing lukkede kampen til 3-1.

Tirsdag mødes de to hold igen, denne gang i Tampa Bay.

Slår Columbus Blue Jackets Tampa Bay Lightning ud, vil det være første gang i klubbens historie, at holdet går videre i slutspillet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ryger Lightning ud af slutspillet, vil det være første gang nogensinde i NHL, at vinderen af grundspillet ryger ud i første runde af slutspillet.

Flere danskere i aktion

Formår Blue Jackets at gå videre i slutspillet, står holdet til at møde enten Toronto Maple Leafs med Frederik Andersen i målet eller Boston Bruins.

Her står det 1-1 i sejre efter to kampe.

Andetsteds vandt Winnipeg Jets med danske Nikolaj Ehlers på holdet over St. Louis Blues med 6-3.

Det var Jets' første sejr i serien i kvartfinalen i Western Conference, der nu står 2-1 til Blues.