International håndbold for tomme lægter - 'Det er meget mærkeligt'

Herning-Ikast Håndbold spillede i dag en noget anderledes international topkamp grundet coronavirus.

I dagens EHF-kamp gik Herning-Ikast Håndbold på banen foran gabende tomme tribuner. 

Fredag udsendte regeringen nemlig en anbefaling om, at alle arrangementer med mere end 1.000 deltagende blev enten aflyst eller rykket, for at mindske risikoen for at sprede coronasmitte.

- Det bliver meget mærkelig. Her er meget stille. Og den der stemning, man er vant til at få – specielt når man spiller på hjemmebane, den skal vi undvære, siger Sarah Iversen, der er stregspiller for Herning-Ikast Håndbold.

- Så det er noget med at vi selv skal skabe den der stemning og atmosfære i stedet for. Det tror jeg bliver den største udfordring, fortsætter hun. 

Det midtjyske hold tog imod det rumænske hold Bistrita i EHF-cuppens anden kvartfinale. 

- Jeg synes først og fremmest, at det er ærgerligt, vi har set meget frem til at spille den her kamp. Men samtidig synes jeg også, at det er på et stadie nu, hvor vi skal tage det seriøst, siger den midtjyske stregspiller.

- Så vi har stor respekt for, at det bliver taget alvorligt, og vi ønsker selvfølgelig ikke at være til at bringe nogen i fare, fortsætter hun. 

Vi skal have en sejr

Inden startfløjtet er der dog tro på, at håndboldpigerne godt kan fyre en god kamp af trods manglende tilskuere. 

- Vi har snakket meget om det i optakten. Og det er med til at fjerne lidt pres fra kampen, siger træner Mathias Madsen.

quoteVi har stor respekt for, at det bliver taget alvorligt, og vi ønsker selvfølgelig ikke at være til at bringe nogen i fare.

Sarah Iversen, stregspiller, Herning-Ikast Håndbold

- Den hjemmebanefordel vi plejer at have, når vi spiller her, den er jo lidt slukke i dag, og det er selvfølgelig ærgerligt, når vi skal spille en kvartfinale i EHF-cuppen, fortsætter han.

Og da kampen gik i gang var det da også med både indløb, musik og speaker. 

- Vi skal jo afvikle kampen, og vi skal gøre det efter bedste evne. Og for vores vedkommende i dag betyder det, at vi skal have en sejr i dag, siger Mathias Madsen. 

- Jeg forventer jo stadig, at vi kan gå ind og vinde, for pigerne er så prof, at de sagtens kan. Men det er klart, at hvis ikke man er i tænding, så er det sværere end normalt, fortsætter han. 

Den forventning blev da også indfriet. Herning-Ikast Håndbold kunne gå sejrrigt fra opgøret der endte 28-26.

Her kan du følge med i, hvilke arrangementer der aflyses grundet coronavirus.

 

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.