Interessen for erhvervsuddannelse er stigende i Herning

På Herningsholm Erhvervsskole og Gymnasier kommer der hvert år flere elever end det foregående. Direktør Allan Kortnum kalder det en trend.

På Herningsholm Erhvervsskole og Gymnasier er humøret højt.

For femte år i træk oplever de en stigning i antallet af elever, der er startet på skolen, og den 18. januar tog de imod 498 nye studerende.

quoteJeg fornemmer, at der er stor interesse rigtig mange steder, for at komme i gang med en erhvervsuddannelse.

Allan Kortnum, direktør for Herningsholm Erhvervsskole og Gymnasier

- Det er rigtig rart. Og i år er vi jo særligt glade, for vi var jo lidt bekymrede med corona, og hvad betydning det ville have, men det har ikke sat skår i glæden på nogen måde, fortæller Allan Kortnum, der er direktør for Herningsholm Erhvervsskole og Gymnasier.

Coronaen kan endda have været en medvirkende faktor til, at der igen i år er endnu flere nystartede elever.

- Det er svært at tage ud at rejse eller at have et løst job på en restaurant eller i oplevelsesindustrien. Derfor tror jeg, at der er mange, som tænker, at det er okay at komme i gang med uddannelsen, siger direktøren.

Kombinationen af teori og praksis er nøglen til succes

I 2017 startede 399 elever på skolen, men ifølge en pressemeddelelse fra skolen har en målrettet indsats inspireret flere elever til at vælge en erhvervsuddannelse.

quoteDen helt store styrke ved en faglært uddannelse, det er at man kombinerer teori og praksis.

Allan Kortnum, direktør for Herningsholm Erhvervsskole og Gymnasier

- Især på tømrer- og VVS-uddannelserne ser vi en stor stigning. 24 flere har søgt ind på tømreruddannelsen sammenlignet med sidste år, heraf 9 på EUX, hvor eleverne får både studentereksamen og svendebrev på samme uddannelse, siger Nanna Seidelin, der er Erhvervschef på skolen, i pressemeddelelsen.

Og faktisk er det 120 af de 498 nye elever der har valgt en såkaldt EUX-retning, hvor erhvervsuddannelsen kombineres med gymnasiale fag.

Allan Kortnum mener, at de på skolen kan tilbyde noget, de ikke kan på andre uddannelser.

- Den helt store styrke ved en faglært uddannelse er, at man kombinerer teori og praksis. Det er meget eftertragtet i erhvervslivet, men også hvis man vil tage en videregående uddannelse, siger Allan Kortnum og fortsætter:

- Jeg fornemmer, at der er stor interesse rigtig mange steder, for at komme i gang med en erhvervsuddannelse. Jeg tror, det er en generel trend vi kommer til at se de kommende år, at flere vælger at gå den vej. 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Uddannelse.