Interessen for erhvervsuddannelse er stigende i Herning

På Herningsholm Erhvervsskole og Gymnasier kommer der hvert år flere elever end det foregående. Direktør Allan Kortnum kalder det en trend.

- En lys og dagsordensættende fremtid venter for de 498, som har begyndt en erhvervsuddannelse på
Herningsholm, siger Allan Kortnum, der er direktør på Herningsholm Erhvervsskole og Gymnasier.
- En lys og dagsordensættende fremtid venter for de 498, som har begyndt en erhvervsuddannelse på Herningsholm, siger Allan Kortnum, der er direktør på Herningsholm Erhvervsskole og Gymnasier.
Foto: Maria Yde, TV MIDTVEST

På Herningsholm Erhvervsskole og Gymnasier er humøret højt.

For femte år i træk oplever de en stigning i antallet af elever, der er startet på skolen, og den 18. januar tog de imod 498 nye studerende.

- Det er rigtig rart. Og i år er vi jo særligt glade, for vi var jo lidt bekymrede med corona, og hvad betydning det ville have, men det har ikke sat skår i glæden på nogen måde, fortæller Allan Kortnum, der er direktør for Herningsholm Erhvervsskole og Gymnasier.

Coronaen kan endda have været en medvirkende faktor til, at der igen i år er endnu flere nystartede elever.

- Det er svært at tage ud at rejse eller at have et løst job på en restaurant eller i oplevelsesindustrien. Derfor tror jeg, at der er mange, som tænker, at det er okay at komme i gang med uddannelsen, siger direktøren.

Kombinationen af teori og praksis er nøglen til succes

I 2017 startede 399 elever på skolen, men ifølge en pressemeddelelse fra skolen har en målrettet indsats inspireret flere elever til at vælge en erhvervsuddannelse.

- Især på tømrer- og VVS-uddannelserne ser vi en stor stigning. 24 flere har søgt ind på tømreruddannelsen sammenlignet med sidste år, heraf 9 på EUX, hvor eleverne får både studentereksamen og svendebrev på samme uddannelse, siger Nanna Seidelin, der er Erhvervschef på skolen, i pressemeddelelsen.

Og faktisk er det 120 af de 498 nye elever der har valgt en såkaldt EUX-retning, hvor erhvervsuddannelsen kombineres med gymnasiale fag.

Allan Kortnum mener, at de på skolen kan tilbyde noget, de ikke kan på andre uddannelser.

- Den helt store styrke ved en faglært uddannelse er, at man kombinerer teori og praksis. Det er meget eftertragtet i erhvervslivet, men også hvis man vil tage en videregående uddannelse, siger Allan Kortnum og fortsætter:

- Jeg fornemmer, at der er stor interesse rigtig mange steder, for at komme i gang med en erhvervsuddannelse. Jeg tror, det er en generel trend vi kommer til at se de kommende år, at flere vælger at gå den vej.