Ingen dansk tour i 2018

Tour de France kommer ikke til Danmark i første omgang - men chancen er der stadig.

Det lykkedes ikke de to herningensere Joachim Andersen og Alex Pedersen at skaffe Tour de France til Danmark i 2018.

De to var nogle af hovedmændene i en storstilet satsning, der skulle skaffe verdens største etapeløb til Danmark. Men det bliver ikke aktuelt - i hvert fald ikke i første omgang.

Under et besøg i København har Tour de France-direktør Christian Prudhomme nemlig fortalt Joachim Andersen, at det ikke kommer til at ske i 2018 - det skriver sporten.tv2.dk.

Årsagen skulle være, at det danske bud er kommet for sent. Men Prudhomme ser ifølge TV 2 Sport positivt på at gøre København til startby i 2019 eller 2020.

- Jeg fornemmer, at der er en vilje fra Københavns side til måske en dag at være vært for Tour de Frances Grand Départ, og jeg er imponeret. Vi skal møde med ministre, statsministeren og kronprinsen. Det er første gang i ti år, at så mange indflydelsesrige personer siger, at vi vil have Touren, siger Christian Prudhomme til TV 2 Sport.

Joachim Andersen og Alex Pedersen var også hovedkræfterne, da det i 2012 lykkedes at få Giro d´Italia til Herning. Byen indgår dog ikke i de aktuelle planer om Tour de France.

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.