Ingen corona-panik til hingstekåring: Deltagerne er glade for at arrangementet fortsætter

På trods af regeringens anbefalinger om, at alle forsamlinger med mere end 1.000 deltagere aflyses, fortsætter hingstekåringen i MCH - til stor glæde for deltagerne.

Det er ikke coronavirus, der fylder i de hesteglade menneskers hoved til weekendens hingstekåring. 

Det er på trods af, at regeringen fredag meldte ud, at de anbefaler, at alle større arrangementer aflyses eller rykkes. 

quoteDet kan godt være, at der er nogen, der er svagelige. Så tænker jeg, at det er de mennesker, der skal holde sig væk fra større forsamlinger.

Winnie Staun, lærer, Nibe

Arrangøren bag hingstekåringen vil lade folk selv vurdere, om de føler, at det er en god ide at møde op. Det siger Casper Cassøe til TV MIDTVEST.

Og blandt dem, der var mødt op, var holdningen entydig. 

- Jeg har ikke hørt om nogle smittede her, så jeg tænker ikke, at det er så farligt at være her, siger Winnie Staun fra Nibe.

- Jeg tror ikke, det er så farligt. Jo, det er farligt, hvis man bliver smittet, men man krammer jo ikke dem, der er her, siger Ole Møller der er offshore tekniker.

- Folk kan jo selv vælge, om de vil komme eller blive hjemme, så jeg synes, det er fint, at arrangementet fortsætter, siger Heidi Sondrup fra Bramming.

FOREBYG SMITTE

De svage må blive hjemme

Hos især en af gæsterne er der en meget klar holdning til coronasmitten. 

- Det kan godt være, at der er nogen, der er svagelige. Så tænker jeg, at det er de mennesker, der skal holde sig væk fra større forsamlinger og lade være med at køre i metro, siger Winnie Staun, der arbejder som lærer.

- Men alle os almindelige, vi kan få en influenza, og det kan man få alle steder, fortsætter hun. 

Men selvom der ikke er frygt for corona hos de gæster, som TV MIDTVEST lørdag taler med, er der masser af både gæster og udstillere, der har valgt at blive hjemme.

Det er også muligt at få byttet sin billet til næste års hingstekåring.

Det fortæller Casper Cassøe, der er direktør for Dansk Varmblod.

Danmarks største arrangement Hingstkåringen i Messecenter Herning med 50.000 gæster kører videre her i weekenden, selv om Regeringen anbefaler at der ikke afholdes arrangementer med flere end 1.000 deltagere. Og arrangørerne Dansk Varmeblod løber fra deres ansvar, når de aflyser. Sådan lyder kritikken fra en af udstillerne, som har følt sig tvinget til at pakke sammen og forlade Messecentret.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sundhed.