Individuelle sportsgrene hitter: Krav om afstand har sat gang i golfbanerne

Under coronakrisen har regler om afstand og antal mennesker i forsamlinger gjort, at mange har søgt noget at lave, der ikke kræver kontakt. For eksempel golf.

Jacob Ranch har været medlem af Herning Golfklub i årevis, men over de seneste uger har han fået selskab af begge sine forældre.

- Coronakrisen har lige skubbet det sidste i forhold til, at vi kom i gang med golf. Vi har egentlig villet det i et par år, men nu kom coronakrisen, og så blev der faktisk lidt mere tid til at komme ud i weekenden, hvor mange ting har været lukket ned, siger Kim Ranch, der er Jacobs far.

Familien er bestemt ikke de eneste, der har haft den tanke. Ifølge klubbens golfmanager er der nemlig mange, der har fået øjnene op for den individuelle sportsgren i en tid, hvor afstand er vigtigt.

- Det er jo en udendørs sport, hvor vi har måttet spille længe – også før de andre udendørsaktiviteter, og det har vi godt kunnet mærke, at folk har opdaget, siger Bo West fra Herning Golfklub.

quoteJeg spiller normalt fodbold, og så er der ikke sådan plads til det, men nu her i coronatiden, så er der masser af plads og fritid.

Simon Ranch, ny golfentusiast, Herning

På landsplan er det første gang i tre år, at antallet af golfspillere er steget, og det var trods den totale nedlukning, der samlet kostede omkring 2000 medlemmer i landets golfklubber.

- Det er gået godt. Efter en lidt hård start med mange restriktioner, som folk heldigvis tog godt imod, så er vi kommet godt i gang med at måtte spille firbolde, siger Bo West til TV MIDTVEST.

Mindre fodbold - mere golf

Simon Ranch, der er Jacob Ranchs lillebror, er også et af de nye medlemmer i Herning Golfklub, og det skyldes også, at han pludselig har fået lidt mere tid på hænderne.

- Jeg spiller normalt fodbold, og så er der ikke sådan plads til det, men nu her i coronatiden, så er der masser af plads og fritid, siger han.

I den midtjyske golfklub plejer de at have omtrent 60 nye medlemmer i starten af en sæson, men i år er tallet langt over 70, og mange af nybegynderne har meldt sig ind i klubben og ser derfor ud til at blive på lang sigt også.

Og det glæder golfklubben at se medlemstallet stige igen, selvom det ikke er helt uden omkostninger.

- Det har kostet lidt på en spritkonto, hvor vi har købt lidt ekstra ind, men det har været alle pengene værd, siger Bo West.

Hos golfklubberne i Ikast og Herning strømmer nye medlemmer til under coronaen.