Indbrudstyve taget på fersk gerning

To unge mænd fra Snedsted og Thisted blev i går eftermiddags anholdt og sigtet for indbrud i en landejendom ved Haderup.

Klokken 16.20 søndag eftermiddag fik Midt - og Vestjyllands Politi anmeldelse om indbrud i en landejendom på Vormstrupvej i Haderup.

En mand havde set en Peugeot 107 holde på gårdspladsen og se to indbrudstyve kravle ind ad en vindue på ejendommen, og han kontaktede derfor politiet med sin viden.

Sagen i egen hånd

Anmelderen - en lokal mand - tog dog også sagen i egen hånd, da han forsøgte at forhindre de to indbrudstyve i at undslippe fra gårdspladsen.

- Det lykkedes dem dog at slippe forbi manden, men han satte så efter dem i bil. I Haderup by mistede han dog kontakten med bilen, forklarer vagtchefen hos Midt - og Vestjyllands Politi, Henrik Nielsen.

I mens var en patruljebil på vej fra Skive. De mødte tyvene i den lille Peugeot et sted mellem Fly og Vridsted og fik bragt dem til standsning.

Taget med fingrene i pengekassen

- Vi fandt tyvekoster i bilen og anholdt dem på stedet. På den måde er de jo nærmest taget med fingrene i pengekassen, og de bliver derfor sigtet for indbruddet, fortæller vagtchefen.

De to tyve viste sig at være et par unge fyre på 21 og 22 år. Den ene fra Snedsted og den anden fra Thisted. De er begge løsladt igen, i det ingen af de to tidligere er kendt af politiet eller umiddelbart kan kædes sammen med andre indbrud.