Indbrudstyv: Jeg har en pistol

En 39-årig mand fra Vildbjerg sagde under indbrud, at han havde en pistol. Nu er han blevet sigtet for røveri (opdateret).

Lokalpolitiet i Herning anholdte natten til onsdag en både narko- og alkoholpåvirket indbrudstyv. Forinden havde den 39-årige mand fra Vildbjerg brudt ind til et sovende ægtepar på Grønnegade i Herning og sagt, da de vågnede, at han havde en pistol. Det fortæller Jeppe James Olsen, der er politikommissær ved Lokalpolitiet i Herning.

Sigtet for røveri

Selvom det efterfølgende viste sig, at manden formentlig ikke havde en pistol, bliver den slags udtalelser opfattet som trusler om vold. Derfor er han, da han onsdag blev fremstillet i grundlovsforhør, blevet sigtet for røveri og subsidiært indbrud og tyveri. Den subsidiære del af sigtelsen er et forsøg på at helgardere, så manden med størst mulig sandsynlighed bliver varetægtsfængslet. Og det blev han i fire uger.

Politiet havde tidligere på natten fat i manden, da han havde lusket rundt i nogle haver på Østergade i Herning. På det tidspunkt måtte politiet på grund af manglende bevismateriale løslade ham igen.

Manden, der har udenlandsk oprindelse, er kendt af politiet for lignende forhold.