Indbrud og brand: Kolonihaver i Herning havde ubudne gæster

Der var indbrud i flere af husene i haveforeningen Karolinelund natten til tirsdag, og et af dem brød så voldsomt i brand, at det ikke var til at redde.

En melding om brand i et kolonihavehus førte til, at politiet kunne konstatere, at der havde været indbrud i adskillige huse i området. Det fortæller vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Jan Nørrum.

Klokken 02.46 slog en borger alarm, da vedkommende kunne se, at der var ild i et hus i haveforeningen Karolinelund i Herning.

- Vi kommer ud til et kolonihavehus, der står omspændt i flammer, så vi begynder slukningsarbejdet, siger Kim Wemmelund, der er indsatsleder ved Brand & Redning MidtVest i Herning.

Slukningsarbejdet tog brandvæsenet cirka to en halv time.
Slukningsarbejdet tog brandvæsenet cirka to en halv time.
Foto: Louise Harkjær Møller, TV MIDTVEST

Det viste sig dog ikke at være det eneste problem i kolonihaveområdet. Politiet kunne nemlig hurtigt se, at der også havde været indbrud i flere af husene.

- Der er vinduer, der er brækket op i mindst fem huse derude. Vi kan ikke afvise, at det er de samme, der står bag branden, siger Jan Nørrum, vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Slukningsarbejdet stod på i godt to en halv time, men det var for sent at redde huset, fortæller Kim Wemmelund fra Brand & Redning MidtVest.

- Der er ikke noget tilbage, det er helt udbrændt, siger han.

Der var ikke nogen hjemme i hverken det nedbrændte hus eller nogen af de andre, der havde været indbrud i.

I løbet af tirsdag skal Midt- og Vestjyllands Politi lave brandundersøgelser på stedet og håber på at komme i kontakt med beboerne i haveforeningen.