Indbrud hos hårdt plaget guldsmed

Tre mænd stjal guld og brillanter for et sekscifret beløb i Herning.

Guldsmed M. C. Mortensen i Herning blev natten til torsdag - endnu engang - ramt af et stort indbrud.

Alarmen fra butikken på Bredgade gik klokken 4.29. Tre mænd knuste butiksruden og forsynede sig herefter med flere bakker med smykker.

Et vidne, der bor i nærheden, har fortalt politiet, at tyvene handlede lynhurtigt. Omkring et halvt minut efter at han blev klar over, at der var noget galt, forlod tyvene stedet i en sort BMW.

Butikkens indehaver Steffen Mortensen oplyser til TV/MIDT-VEST, at der forsvandt guld og brillanter for et sekscifret beløb.

- Det betyder et nyt tab, da vi ikke er forsikrede. Vi troede egentlig, at vi havde garderet os mod natlige indbrud med en panserrude, men det er åbenbart lykkedes tyvene at smadre ruden ved hjælp af en sømpistol og en forhammer, fortæller Steffen Mortensen.

Kørte over 200 kilometer i timen

Politiet havde en patrulje lige i nærheden, og betjentene nåede at se BMWens baglygter forsvinde ud af Bredgade. Tyvene kørte ad motorvejen mod Brande, men kørte fra ad nogle små veje ved Arnborg.

- De kørte helt vanvittigt med over 200 kilometer i timen og slap desværre fra os, selv om vi havde advaret kollegerne i Horsens og Aarhus, fortæller politiets vagtchef Kjeld Nedergaard.

Tyvenes BMW var forsynet med nummerpladerne ZY 47 883, der er stjålet i Risskov.

 

Se indslag her:

01:47 Luk video

 

Interview med guldsmed Steffen Mortensen:

00:33 Luk video

 

M. C. Mortensen har været usædvanligt hårdt plaget af røverier og indbrud. I april sidste år fortalte guldsmed Steffen Mortensen i TV/MIDT-VEST om de mange sager:

09:44 Luk video