Incestsag: faderen frifundet

Mandag eftermiddag frifandt byretten i Herning en 53-årig mand fra Herningegnen, der var tiltalt for at have voldtaget sin spastisklammede datter.

Den 53-årige mand fra Herning-egnen der i dag stod tiltalt for at have voldtaget sin 21-årige spastiske datter igennem en årrække blev i dag frifundet ved retten i Herning.

- Det er det mest forfærdelige, jeg nogensinde har oplevet. Jeg har siddet i fængsel i otte måneder for noget, jeg ikke har gjort, siger den frifundne fader, der ikke vil fremstå med navn til TV/MIDT-VEST.

Utroværdig forklaring

Af dommen fremgik det blandt andet, at retten ikke fandt datterens forklaring troværdig. Under sagen har hun været videoafhørt over tre gange. Nogle af sagens afgørende detaljer forklarede hun først hen ad vejen i videoafhøringerne. Det fandt retten, var et tegn på at den 21-årige datters forklaring var utroværdig. Desuden talte det imod datteren, at hun i 2008 forsøgte at få sin bror dømt i en lignende sag. En sag, som dog aldrig nåede i retten.

 

En 53 årig far fra Herning-området blev idag frifundet for at have voldtaget sin handicappede datter. Retten mente ikke datterens forklaring var troværdig