Igen tog i Midtjylland

Fra på mandag er det slut med togbusser og langvarig transport mellem Herning og Skanderborg. Sommerens sporarbejde på den midtjyske togstrækning er færdigt

Der er udsigt til, at flere tog ankommer til tiden, når en nyrenoveret togstrækning mellem Herning og Skanderborg åbner på mandag.

Det lover Arriva i dag i en pressemeddelelse.

Banedanmark har brugt de seneste fire måneder på at renovere 22 broer, ombygge 33 overkørsler og udskifte 44 kilometer skinner på den midtjyske togstrækning - og nu er arbejdet færdigt.

- Alt er gået efter planen, og med mindre et eller andet helt uforudset skulle dukke op over weekenden, så genåbner vi banen på mandag. Herefter vil der kun være mindre restarbejder og rydning af pladserne, som bliver gjort færdigt i løbet af den næste måneds tid, fortæller Jørgen Thomsen, direktør for anlæg og fornyelse i Banedanmark.

Flere tog til tiden

Ifølge togdirektør Ivar Skødt Andersen fra Arriva Danmark, kan passagerne se frem til, at togene fremover vil køre med færre forsinkelser.

- Det bliver en fornøjelse at køre på helt nyrenoverede skinner, der gør os i stand til at køre uden hastighedsnedsættelser på hele strækningen. Det vil give vores passagerer endnu flere tog til tiden i mange år fremover, siger han.

Arriva fejrer åbningen af strækningen på mandag med små overraskelser til passagererne i Herning, Silkeborg og Aarhus mellem klokken 6.30 og 8.30.

Køreplanen er den samme som før sporarbejdet.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.