Igen guld til Herning-svømmer

Den danske storfavorit, Rikke Møller Pedersen var som ventet overlegen i finalen i 200 meter bryst og er nu oppe på to guldmedaljer.

Danmarks fjerde guldmedalje kom i hus ved svømme-EM i Berlin, da Rikke Møller Pedersen trådte op på det øverste trin på sejrspodiet efter sejr i kvindernes 200 meter brystsvømning. Herning-svømmeren var fredag aften ganske suveræn i sin favoritdisciplin, og med sejren er Møller Pedersen oppe på to guldmedaljer ved mesterskaberne efter triumfen på den halve distance i onsdags. I Velodromen i Berlin lagde hun sig i front fra start og vendte først efter 50 meter, og det blev snart blot en kamp for at slå sin egen verdensrekordtid fra Barcelona sidste sommer.

Ikke rekord 

Det lykkedes lige akkurat ikke at sætte verdensrekord med tiden 2.19,84 minut, og danskeren så - trods sejren - noget skuffet ud efter løbet. Der var fire sekunder ned til den næstbedste, Molly Renshaw fra Storbritannien.- I vores sport vil man jo altid være bedre end sidst, og i mit tilfælde er det jo så en verdensrekord. Jeg er sikker på, at min krop er lavet til det, og at jeg havde formen her, men det her var åbenbart, hvad det kunne blive til, forklarer Rikke Møller Pedersen, som trods alt glæder sig over den guldmedalje, hun har fået hængt om halsen.

Nogen overraskelse kan triumfen ikke siges at være. Danskeren var på forhånd storfavorit, efter at hun i semifinalen var mere end et sekund hurtigere end den næstbedste i bassinet. Alligevel følte hun ved den lejlighed ikke, at svømningen sad, hvor den skulle.- Jeg har været frustreret og forvirret over det her stævne. Jeg har været lidt ude af mig selv, men så snakkede jeg med min træner i går (torsdag, red.), og så blev vi enige om, at jeg bare skulle gøre det, jeg er bedst til og gå efter guldet.

/ritzau/