Hybridbanens "far" er stolt

Greenkeeper Allan Sørensen har det daglige ansvar for den nye hybridbane i Herning. I dag var en stor dag for ham.

Det var ikke kun fodboldspillerne, der kunne smile over den nye hybridbane i Herning i dag. Greenkeeper Allan Sørensen har nemlig knoklet for at gøre græstæpppet i Herning til Danmarks bedste vinter-træningsbane.

- Det bliver simpelthen Danmarks bedste træningsbane, siger Allan Sørensen med et selvsikkert og skævt smil. 

Allan Sørensen har arbejdet til sidste sekund i dag, og har overladt intet til tilfældighederne.

- Der er virkelig gået mange skridt herude, men jeg er vildt tilfreds med resultatet, siger Allan Sørensen. 

Og der skal ikke være et græsstrå der vender forkert - eller et vissent blad til at ødelægge indtrykket af en superskarp bane.

Alt skal være perfekt, når landsholdet møder deres nye træningsanlæg i Herning. 

- Når man er græsnørd, så kan man altid finde noget, der kunne være bedre. Men jeg synes umiddelbart jeg er tilfreds også trods årstiden, siger Allan Sørensen. 

95 procent af græsset er rigtig græs og de sidste fem procent er fibre, fortæller Allan Sørensen, som selvfølgelig godt kan være lidt nervøs for den fine bane, når der for alvor skal trænes på den. 

- Det kommer til at gøre lidt ondt her de første par gange, men den er jo lavet for at skulle bruges. Men vi må jo bare rette til, så den bliver god igen, siger Allan Sørensen. 

Efter utallige timers forberedelse fra Allan Sørensen blev banen officielt indviet klokken 15:00. Og græsnørden kunne ikke være mere tilfreds med indvielsen. 

Hybridbanen har kostet 12,4 millioner kroner og er anlagt i et samarbejde mellem Herning Kommune og Dansk Boldspil-Union. Herning Kommune betaler 8,9 millioner kroner.

- Det er jo lidt det man han knoklet for de sidste mange uger. Så det er jo bare fedt, at se den blive modtaget, som den er blevet. Det er bare fedt, siger Allan Sørensen. 

01:51 Luk video