Hund eller ulv mistænkes for angreb på avlshest

En avlshest er blevet angrebet af et rovdyr i en fold ved Vind Hede.

Foto: Privatfoto

En islandsk hest har natten til lørdag den 26. august været udsat for, hvad der ligner et rovdyrangreb i en græsningsfold tæt på beboelse nær Vind Hede. Området er kendt som hjemsted for Danmarks første ulvekobbel. 

Naturstyrelsens vildtkonsulent har været på stedet og bekræfter, at der er taget en DNA-prøve. 

- Ja, det er rigtigt. Jeg har været derude. Der er også taget en prøve. Det svinger lidt, men der går typisk 3-4 uger, siger vildtkonsulent i Naturstyrelsen, Jens Henrik Jakobsen.

 første omgang troede, at nogen havde skåret i den med en kniv,

hingsteholder, Vind Hede

Ud fra de synlige spor på hesten, vil han ikke give en umiddelbar vurdering af, om der er tale om en ulv, hund eller noget helt tredje.  

​- Jeg blev kontaktet lørdag morgen, da naboer havde set, at der var blod på en af hestene. Det var så voldsomt med op til 10-12 centimeter lange flænger på siden af hesten,

Læs også Ulvefamilie har bidt sig fast i den danske natur

oplyser hingsteholderen i Vind, der ikke ønsker at stå frem med navn, fordi han frygter, at det kan skade hans arbejde med hesteavl. 

- Den skal nok klare det, men hingsten er blandt andet bidt på siden af ’pistolen’, og spørgsmålet er, om den igen kan komme til at bedække hopper. Kan den ikke det, er det en hest til 200.000-300.000 tusinde, der pludseligt ikke er noget værd længere, siger hingsteholderen.

Herunder kan du se en videooptagelse af hestens skader. 

Video fra youtube: Ulv mistænkt for angreb på avlshingst.

TV MIDTVEST er bekendt med hesteholderens identitet.