Hun var barnepige hos rig familie: - Jeg blev helt fortryllet af al den luksus

I syv år levede Isabella Borresen et liv i luksus som barnepige for en rig italiensk familie. I dag bor hun i Herning.

Umiddelbart ligner 92-årige Isabella Borresen en ganske almindelig dansk pensionist, men hun har haft et liv som adskiller sig fra de fleste - som barnepige for en velhavende italiensk familie.

- Jeg er bestemt ikke rig. Men jeg er rig på minder, siger Isabella Borresen fra Herning.

I 50’erne arbejdede hun som professionel barnepige i Milano og Argentina for en meget rig italiensk familie. 26 år gammel træder hun ind i en helt anden tilværelse, end hun er vant til.

quoteJeg var fuldstændig fortryllet af al den luksus

Isabella Borresen

- Jeg blev helt fortryllet af al den luksus, da jeg kom dertil. Og når de havde fest i huset om aftenen, blev jeg inviteret med. Jeg var inkluderet. De var meget, meget rige, siger Isabella Borresen. 

Sådan så Isabella Borresen ud, da hun blev ansat som barnepige hos familien Bisignani.
Sådan så Isabella Borresen ud, da hun blev ansat som barnepige hos familien Bisignani.
Foto: Privatfoto

Hun er født i Skotland i 1925, men under krigen blev hun som 17-årig indkaldt til hæren, og gjorde tjeneste på Shetlandsøerne. Efter krigen ville hun finde et job. Hun så en annonce i avisen The Times og tog fra Skotland til London for at komme til samtale.

- Jeg var lige kommet hjem fra hæren, og jeg havde slet ikke været hjemme. Og jeg var ked af at rejse, men jeg skulle jo have et arbejde, siger Isabella Borresen.

Hun fik jobbet hos den velhavende familie Bisignani. Faderen i familien, Mr. Bisignani, var direktør for det italienske dækfirma, Pirelli. Efter et par år i Milano skulle han stå for ledelsen af Pirelli-fabrikken i Argentina. Isabella skulle selvfølgelig flytte med familien.

- Det var noget af en rejse dengang. Det tog næsten to uger med skib. Vi rejste på første klasse, og det hele var gratis for mig, siger Isabella Borresen.

Forældre så ikke børn

Isabella Borresen fik et meget nært forhold til børnene, som nærmest aldrig så deres forældre.

quoteSelv på mine fridage sagde moderen: ”Jeg betaler dig ekstra, hvis du bliver”

Isabella Borresen.

- Jeg kan huske, at Bisignani kom hjem fra kontoret klokken 18. Butleren stod klar til at skifte hans jakke ud med en smoking, og på en halv time var han ude ad døren igen. Og konen var altid meget træt, og derfor var børnene hos mig konstant, siger Isabella og fortsætter:

- Selv på mine fridage sagde moderen: ”Jeg betaler dig ekstra, hvis du bliver.” Det var min fridag, men det blev jeg nødt til. Hun var faktisk lidt bange for børnene. Ikke bange, men hun vidste ikke, hvordan hun skulle håndtere dem, siger Isabella Borresen. 

Det var hårdt for Isabella at forlade den italienske familie.

Isabella havde levet et liv i luksus som barnepige i knap syv år, men som 32-årig, i 1957, valgte hun at sige op. Men det var hårdt at forlade familien og især de tre børn.

- Jeg blev nødt til det, for jeg så aldrig mine forældre. Når jeg tænker på det, begynder jeg at græde, men da de kom ombord på skibet for at sige farvel, var det meget hårdt. Det var det virkelig. Det var nogle dejlige børn, og jeg har aldrig glemt dem, siger Isabella Borresen. 

Isabella mødte sin daværende mand, Henning Borresen i canada. De rejste sammen tilbage til hans hjemby Herning for at bosætte sig.
Isabella mødte sin daværende mand, Henning Borresen i canada. De rejste sammen tilbage til hans hjemby Herning for at bosætte sig.
Foto: Privatfoto

Slog sig ned i Herning

Efter et smut i Skotland flyttede Isabella til Canada. Her mødte hun sin mand, Henning Borresen, fra Herning. Hun fik sin datter Anette i 1964 i Canada, og efter nogle år rejste de til Herning. Ægteskabet holdt ikke, men hun blev boende i Herning, hvor hun siden har levet et helt almindeligt liv.

Isabella og familien Bisignani havde kontakt til hinanden i mange år, men kontakten er nu helt ophørt.

- Faktisk var det mig, der stoppede med at skrive, for da jeg flyttede fra min lejlighed, mistede jeg adressen til dem, siger Isabella Borresen.

TV MIDTVEST har ihærdigt forsøgt at finde frem til de voksne Bisignani børn, men det har desværre været umuligt at få kontakt. 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Livsstil.