Hullet grusvej spænder ben for landbrug i Sdr. Felding

En gårdejer fra Sdr. Felding klager over en meget ujævn kommunal grusvej. For selv om Herning Kommune reparerer skaderne, er der kun tale om lappeløsninger.

En hullet grusvej og en rystende køretur. Det er virkeligheden, når Susan Oppers skal ned til familiens gård uden for Sdr. Felding.

- Det er svært at undgå hullerne, fordi de ligger på både højre og venstre side af vejen, så man ved ikke, hvor man skal køre henne, siger Susan Oppers.

quoteVi har jo også ret til at komme ordentligt til vores bedrift, selv om vi bor ude på landet.

Susan Oppers, Sdr. Felding

Det er huller som disse, der gør turen til og fra familiens gård til en rystende oplevelse.
Det er huller som disse, der gør turen til og fra familiens gård til en rystende oplevelse.
Foto: Privatfoto

Dansk landbrug har de seneste år gennemgået en markant udvikling. Et moderne landbrug har mange ansatte og mange store maskiner. Men vejene til gårdene er ikke fulgt med udviklingen - og det giver problemer flere steder.

Blandt andet for familien Oppers, der driver en gård med 500 malkekøer og 20 ansatte. En forretning, der altså er udfordret af huller i vejen.

quoteJeg kan godt se, at det er et problem for landbruget, for det er virkelig store virksomheder i dag og ikke som i gamle dage, hvor der ikke skulle tunge lastbiler ned ad grusvejen.

Joan Hansen (V), Teknik- og Miljø, Herning Kommune

Susan Oppers fortæller, at den hullede vej direkte har fået nogle af de ansatte til at sige op.

- For det første, fordi bilen bliver ødelagt, men også fordi deres bil bliver så beskidt, at de skal vaske bilen hver eneste gang, de har været på arbejde, siger hun.

Regner det meget, så forvandler den kommunale grusvej sig til lidt af et mudderbad.
Regner det meget, så forvandler den kommunale grusvej sig til lidt af et mudderbad.
Foto: Privatfoto

Familien drømmer derfor om at få vejen asfalteret. Et ønske som den ansvarlige politiker sagtens kan forstå.

- Jeg kan godt se, at det er et problem for landbruget, for det er virkelig store virksomheder i dag og ikke som i gamle dage, hvor der ikke skulle tunge lastbiler ned ad grusvejen, lyder det fra Joan Hansen (V), der er formand for Teknik- og Miljø i Herning Kommune.

Kommunens lappeløsninger dur ikke

En kommune, der har i alt 360 kilometer grusvej. Budgettet til vedligeholdelse er i dag på to millioner kroner om året. Men Joan Hansen lover nu at kæmpe for en større bevilling.

Grusvejen er en kommunal vej, som også bruges af skolebussen. Og selv om Herning Kommune tit kommer forbi for at reparere skaderne, er der kun tale om lappeløsninger.

- Så hvis det regner i morgen, bliver det et mudderbad, og så er det det samme igen, lyder det fra Susan Oppers.

Der er måske nogen der vil sige, at det er det man må leve med, når man bor på landet?

- Jamen, det synes jeg ikke. Vi har jo også ret til at komme ordentligt til vores bedrift, selv om vi bor ude på landet, siger Susan Oppers. 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Erhverv.