Hulkede af glæde: Farfar frikendt for overgreb mod barnebarn

En 69-årig mand blev i november sigtet for seksuelle overgreb mod sit 8-årige barnebarn. I februar blev han frikendt og sagen anket. I dag kunne manden så forlade retten som en fri mand.

Det sidste punktum blev i dag set i en sag, hvor en 69-årig farfar blev anklaget for at have begået seksuelle overgreb mod sit kun 8-årige barnebarn. Endnu engang blev han frikendt.

- Han brød hulkende sammen af glæde. Det er en kæmpe belastning at have sådan en sag flyvende over hovedet, uanset om man bliver frifundet eller ej, siger den 69-åriges forsvarer Kaare Kristiansen til TV MIDTVEST.

Manden har været anklaget for tre seksuelle overgreb mod sit 8-årige barnebarn. Overgrebene skulle være fundet sted i den 69-åriges hjem, da han sammen med sin kone passede barnebarnet tilbage i november.

Ingen tekniske beviser

Ifølge anklageskriftet skulle manden have forulempet drengen i tre tilfælde. Første gang skulle han have rørt ved sit barnebarns penis. Anden skulle han have fået drengen til at røre ved sin egen penis og opfordret ham til at sætte sit ansigt til den. I tredje og sidste tilfælde skulle den 69-årige have forsøgt samleje med drengen.

Anklageskriftet var bygget på baggrund af den 8-åriges forklaringer, men der har ikke været beviser, der kunne støtte op om dette.

- De havde to muligheder – det var at tro på barnet eller  farfaren, og de har altså tilsidesat barnets forklaring, siger Kåre Kristiansen, der hele tiden har overbevist om mandens uskyld.

Han fortæller, at frikendelsen i dag er sidste punktum i sagen, hvilket han er meget tilfreds med. 

- Der er ikke mere at komme efter, så det er helt sikkert, at det er ovre nu.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.