Holstebromotorvejen tager form

Der bliver knoklet med den nye motorvej mellem Holstebro og Herning. Den begynder nu at tage form.

Der bliver gravet og gravet ved Snejbjerg. Entreprenørerne er nemlig i fuld gang med at grave ud til de første ti kilometer af den nye motorvej mellem Holstebro og Herning. I alt skal de flytte en million kubikmeter jord.

- Det går planmæssigt, vi har jo haft en lidt ustadig sommer indtil videre, men hvis vi får lidt sol og sommer til efteråret, så skal vi nok nå i mål, det er jeg ikke i tvivl om, siger Brian Egholm, assisterende projektleder, M. J. Eriksson.

Vejret er helt afgørende for om arbejdet med det første stykke vej kan blive færdig til den planlagte tid.

- Det betyder rigtigt meget, og det betyder rigtig meget ude i den ende, hvor vi er lige nu, for der er jorden lidt lerret i det, og derfor er det svært at arbejde med, hvis det er vådt, fortæller Brian Egholm, assisterende projektleder, M. J. Eriksson.

Han er dog ikke i tvivl om, at de nok skal blive færdig med det første stykke vej til tiden. 

Der bliver i alt bygget 39 kilometer motorvej mellem Herning og Holstebro og godt to kilometers forlængelse af ringvejen nord for Holstebro.

Vigtige datoer i det store projekt:

17. december 2013:

Motorvejen mellem Holstebro og Herning bliver endegyldigt vedtaget af Folketinget. 95 stemte for, mens otte stemte imod. Vejdirektoratet kan nu gå i gang med at projektere motorvejen.

28. juni 2013:

Et af flere informationsmøder. 650 borgere møder op for at høre mere om den nye motorvej ekspropriationer og vejens linjeføring.

27. januar 2014:

Ekspropriationsudvalget indbyder alle, der kan blive berørt af vejanlægget til et møde, hvor de kan lufte sine bekymringer om den nye motorvej. Flere lodsejere ved allerede, at linjeføringen betyder at de må flytte fra deres hjem.

15. april 2014:

Vejdirektoratet beslutter endeligt, at motorvejen mellem Herning og Holstebro skal hedde Holstebromotorvejen. Beslutningen blev taget efter en høringsproces.

19. marts 2015:

Transportminister Magnus Heunicke tager første spadestik. Anlægsarbejdet til den nye motorvej mellem Holstebro og Herning er officielt i gang.

Planen er, at de første ti kilometer motorvej vest om Herning skal åbne i 2017. Det sidste stykke åbner i 2018.

NYHolstebromotorvejenVejdirektoratet.jpg

Foto: Vejdirektoratet

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Erhverv.