Hjemsendte butiksansatte holder vejret: - Frustrerende ikke at kunne hjælpe

Bekymringerne er mange hos de butiksansatte, der lige nu går rundt derhjemme og venter på, at de igen kan komme tilbage på arbejde.

Hvornår kommer jeg tilbage? Og er der overhovedet noget at komme tilbage til?

Det er nogle af de tanker, som butiksansatte i flere af landsdelens mindre butikker lige nu går med, mens de venter på, at de igen kan få lov til at møde på arbejde.

En af dem er Mie Jørgensen, der er ansat ved butikken Tine Lund i Viborg, der sælger tøj og brugskunst. Hun er hjemsendt og kan sagtens få tiden til at gå med at løbe og hjælpe børnene med onlineundervisning, men hun vil meget hellere på arbejde, fortæller hun.

- Det er frustrerende ikke at vide, hvornår vi kan komme tilbage igen, og hvornår vi åbner igen, forklarer hun og fortsætter:

- Det er frustrerende, fordi man ikke føler, man kan hjælpe.

quoteMan bekymrer sig ikke kun om sig selv, men også sine kolleger.

Sanne Fog, butiksansat, Moster D, Herning

Bekymret for butikken

Det er Sanne Fog fra butikken Moster D, der også sælger brugskunst og tøj, i Herningcentret helt enig i. Hun går også og krydser fingre for, at hun igen snart kan få mulighed for at møde på arbejde.

- Man bekymrer sig ikke kun om sig selv, men også sine kolleger. Jeg tænker også på chefen. Hvordan det må være at stå i det, forklarer hun.

Hun oplever, at ventetiden er meget lang, selvom hun forsøger at få det bedste ud af den.

- Når man har teenagebørn, der også er hjemsendt, så bruger man tid der. Jeg bruger naturen meget. Og så har jeg investeret i en hundehvalp, siger hun.

Sanne Fog er bekymret for fremtiden, men håber, hun snart kan komme på arbejde igen.
Sanne Fog er bekymret for fremtiden, men håber, hun snart kan komme på arbejde igen.
Foto: Svend Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

Kæmper videre

Mie Jørgensen må ikke møde på arbejde, men enkelte kolleger arbejder videre, forklarer hun.

- Jeg ved, at Tine kæmper med næb og kløer, og det har hun altid gjort. Vi har mange faste kunder i butikken, som støtter godt op omkring os. Men selvfølgelig går man og er bekymret, forklarer hun.

Hun mener dog ikke, der er så meget andet at gøre end at håbe på, det hele flasker sig til sidst.

- Vi kan ikke gøre noget ved det. Vi skal være positive omkring det her, og der er lys forude. Vi skal hænge i, slår hun fast.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Erhverv.