Hjemmerøverier: Teenagere truede med strømpistol

To drenge på 17 år og 18 år forsøgte med en strømpistol at true sig til penge på tre adresser i Lind.

Tirsdag morgen forsøgte to teenagere at begå tre hjemmerøverier i Lind syd for Herning. Det drejer sig om en 17-årig dreng fra Lind og en 18-årig dreng fra Aulum. De blev begge anholdt af en patrulje klokken 05.27 på en parkeringsplads ved Skolevænget.

Inden da var de to drenge hver i sær gået fra hus til hus, hvor de med en strømpistol ved tre husstande havde banket på døre. Her forsøgte de alle tre steder at true sig til 2000 kroner, dog uden held.

- Vi har lige nu en hund til at gå efter spor i området, hvor de tre hjemmerøveriforsøg er sket.  Vi har på nuværende tidspunkt ingen idé om, hvorfor de har gjort det, og ingen af de to drenge kender nogen af dem, de har forsøgt at røve, siger Bent Smedegaard, sekretariatsleder hos lokalpolitiet i Herning.

Samme fremgangsmåde

Klokken 05.01 skete det første hjemmerøveriforsøg på Kollundvej. En 29-årig mand åbnede døren og blev truet med strømpistol. Drengen ville have  2000 kroner, men den 29-årige smækkede dog døren i, hentede et stykke træ og satte i løb efter drengen, som slap væk uden penge.

Klokken 05.15 skete det andet hjemmerøveriforsøg ved en adresse på Lind Hovedgade. En 37-årig kvinde åbnede døren og blev med en strømpistol ligeledes truet. Også hun smækkede døren i og slap for at udlevere 2000 kroner, så gerningsmanden måtte gå tomhændet videre.  

- Efter kvinden havde smækket døren i, så hun drengen gå videre op mod stationen, siger Bent Smedegaard.

Klokken 05.16 skete det tredje og sidste hjemmerøveriforsøg ved en adresse på Skolevænget. En 46-årig kvinde åbnede døren og blev på samme måde truet. Også hun smækkede døren i.

De tre adresser i Lind ligger inden for en radius af få hundrede meter.

Fremstilles i grundlovsforhør

Efter det tredje hjemmerøveriforsøg gik de to lokale drenge sammen op mod skolen i Lind, inden de kort efter blev anholdt på Skolevænget. Politiet tager de to drenges forsøg på hjemmerøverier alvorligt.

- Det er trods alt tre røverier, og det er dybt alvorligt. I løbet af morgenen bliver de grundigt afhørt for at finde ud af, hvad motivet har været, siger Bent Smedegaard.

Efter anholdelsen fandt en sporhund en kniv tæt på stedet, hvor drengene blev anholdt. De vil blive fremstillet  i grundlovsforhør tirsdag klokken 14 ved Retten i Herning.

 - Vi ved ikke noget på nuværende tidspunkt, men det kan meget vel blive for lukkede døre på grund af drengenes alder, siger Bent Smedegaard.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.