Hjælp til psykisk sårbare i farezonen

Økonomien er presset hos Headspace i Herning, der tager hånd om psykisk sårbare unge.

Headspace Herning
Foto: Henrik Drivsholm, TV MIDTVEST

Får Headspace i Herning ikke indsamlet 2,2 millioner må de lukke sidst i 2017.  Det kan få store konsekvenser for de unge.

- Hvis jeg ikke havde haft headspace, så var jeg ikke der, hvor jeg er i dag. Så var jeg blevet ved med at blive set som en diagnose, hvor der ikke var fokus på mine værdier, siger Karina Konradsen, der er frivillig og tidligere bruger af Headspace.

På et år har mere end 300 unge været forbi.

- Du skulle stå hernede ved vores dør og se, når de unge menneske kommer ind af døren, og så se den forskel når de går ud af døren - man kan simpelthen se, at det her unge menneske har fået lettet sit hjerte, siger Dorthe Nielsen, der er Centerchef ved Headspace, og nu kæmper for at skaffe penge til at kunne fortsætte.

Længe før Headspace, da Stefan Holte havde det svært, var der ikke nogle at snakke med. 

- Jeg har faktisk overvejet at tage mit eget liv jævnligt den sidste uge. Det siger du ikke lige over middagsmaden - men det ville jeg have haft mulighed for at sige i et tilbud som f.eks headspace.

I dag er han frivillig, fordi han selv manglede tilbuddet.

Mens håbet stadig er, at staten og fonde vil bidrage til overlevelsen af Headspace, har Herning Kommune valgt at støtte.

- Det har vi, fordi headspace kan noget helt særligt.  De kan simpelthen et eller andet i det der felt mellem kommune og civilsamfund, siger borgmester i Herning Kommune Lars Krarup (V).

Som en del af 2017 budgetforliget bidrager kommunen med 600.000  kroner og lokaler til headspace. Men de mangler altså stadig over 2 millioner kroner for at kunne fortsætte efter november 2017.