Hingstekåring-arrangør vil lade folk selv tolke corona-anbefaling

Trods regeringens anbefalinger om at aflyse eller rykke arrangementer med mere end 1.000 deltagende, fortsætter hingstekåring i MCH.

Casper Cassøe er direktør i Dansk Varmblod.
Casper Cassøe er direktør i Dansk Varmblod.
Foto: Svend Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

Otte tusind.

Så mange mennesker kommer der i gennemsnit igennem dørene til hingstekåring i Messecenter Herning i disse dage.

Derfor går arrangementet ind under den anbefaling, som statsminister Mette Frederiksen fredag præsenterede på et pressemøde.

Anbefalingen lyder på, at alle arrangementer med 1.000 eller flere deltagende enten bliver aflyst eller rykket. Formålet er at forhindre coronavirusset i at sprede sig. 

Alligevel har arrangørerne bag det store hestearrangement ikke tænkt sig at lukke dørene. 

- Vi har fulgt situationen tæt i flere uger, så vi ved, hvilke forholdsregler vi skal tage, og vi har fulgt sundhedsmyndighedernes vejledning hele vejen igennem, siger Casper Cassøe, der er direktør i Dansk Varmblod som står bag arrangementet.

Kun en anbefaling

Direktøren for Dansk Varmblod hæfter sig især ved, at der er tale om en anbefaling og ikke et påbud.

- Vi må holde os til det faktum, at regeringen kommer med nogle anbefalinger, og længere er den ikke, siger Casper Cassøe.

Han understreger også, at kåringen åbnede længe før anbefalingen fra regeringen.

- Vi åbnede dørene i tirsdags, vi har dagligt haft 8000 mennesker igennem. Så vi havde jo samlet folk. Så det var rigtig svært for os at lukke af, siger Casper Cassøe.

- Hvad nytter det? Hvad giver det af mening?, fortsætter han. 

Folk kan bytte billetter

Casper Cassøe mener, at måden regeringen har formuleret anbefalingen på, overdrager beslutningen fra fagfolk til den enkelte arrangør.

- Regeringen og myndighederne har lagt det over på os, at vi skal til at håndtere den her situation, og det har været rigtig svært, siger direktøren i Dansk Varmblod.

- Så jeg føler egentlig, at vi har skulle gøre andres arbejde, og det har vi prøvet, men det har været et hårdt døgn, fortætter han.

Derfor vil han også lade det være op til den enkelte deltager at vurdere, om man har lyst til at deltage.

- Vi er ikke ude på at tvinge folk til at være her, men vi er i gang, og folk er her, og så vil vi lade det være op til folk selv, hvordan de tolker det, siger han.

Derfor er det også muligt for gæster med billet at få bytte billetten til næste års hingstekåring. 

Og det er en mulighed som mange har benyttet sig af fortæller direktøren. 

Her kan du følge med i, hvilke arrangementer der afholdes, aflyses eller rykkes.

2:19
Danmarks største arrangement Hingstkåringen i Messecenter Herning med 50.000 gæster kører videre her i weekenden, selv om Regeringen anbefaler at der ikke afholdes arrangementer med flere end 1.000 deltagere. Og arrangørerne Dansk Varmeblod løber fra deres ansvar, når de aflyser. Sådan lyder kritikken fra en af udstillerne, som har følt sig tvinget til at pakke sammen og forlade Messecentret.