Hestefest nåede nye højder

Over 60.000 besøgende lagde vejen forbi en af verdens største hestebegivenheder i weekenden.

For 39. gang lagde MCH Messecenter Herning haller til den årligt tilbagevendende Dansk Varmblods Hingstekåring og Hest & Rytter-messe. I alt 60.085 hesteinteresserede primært fra Danmark og i alt 21 nationer besøgte MCH og Jyske Bank Boxen fra den 7.-11. marts. Det oplyser MCH i en pressemeddelelse.

- Det har været en stor fornøjelse atter at byde så mange heste, ryttere og entusiaster fra ind- og udland indenfor i MCH. Vi er taknemmelige over alle de passionerede besøgende, som har bidraget til at skabe en fantastisk stemning i hallerne, siger Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S.
 
- Vi er utrolig glade for vores mangeårige samarbejde med Dansk Varmblod, og der skal lyde en stor tak til DV, deres ansatte og frivillige, som igen i år har formået at skabe et super flot og gennemført program, som har løftet arrangementet til helt nye højder.

I alt 60.085 hesteinteresserede fra 21 nationer besøgte MCH og Jyske Bank Boxen i weekenden.
I alt 60.085 hesteinteresserede fra 21 nationer besøgte MCH og Jyske Bank Boxen i weekenden.
Foto: Hans Trier Vittarp, TV MIDTVEST

Også direktør i Dansk Varmblod Casper Cassøe er godt tilfreds med eventet med 350 frivillige hjælpere fra hele landet.

- Jeg har aldrig nogensinde lukket hingstekåringen i Herning med så god en mavefornemmelse. Alt har klappet helt ned i detaljerne, og alle har været glade, fortæller en meget glad Casper Cassøe, der tilføjer, at han og hans team allerede er i gang med planlægningen af næste års hingstekåring. 

850 heste deltog i hingstekåring, shows og internationale konkurrencer, og 300 udstillere stod klar med årets ridemode og gode tilbud. 

Succes for lokale hesteavlere

Ved den afsluttende hingstekåringsdag søndag måtte avlsledelsen hive en af de sjældne udmærkelser frem - nemlig en opdrættermedalje i guld, hvilket kun er sket seks gange før. Den gik til den 4-årige hingst Blue Hors Zackerey, der er avlet af Tove og Ove Møller Nørgaard i Aulum.

Også Stutteri Hove ved Snedsted i Thy havde succes i Herning. Povl Hove og hans kone Gitte Søgaard fik kåret deres knap 3-årige hingst Hvid's Emperor, som de ejer sammen med Hvid Horses. Hingsten skal nu igennem en 10-dages observationstest, som skal beståes, for at hingsten må bedække hopper i denne sæson.

Både fredag og lørdag aften blev det traditionsrige gallashow afholdt i Jyske Bank Boxen. Her modtog Cathrine Dufour MCH's Varmblodspris 2018 til stående klapsalver og velfortjent jubel fra de godt 8.000 tilskuere i Jyske Bank Boxen.

Blandt andre priser vandt elitehingsten Fürstenball prisen som Årets Hingst. Prisen gives årligt til den hingst, som har gjort sig særligt bemærket som avlshingst. 
 
Lørdag blev konkurrencerne i DM og NM for beslagsmede også afgjort. Her dystede 86 beslagsmede om de ærefulde titler som dansk og nordisk mester. Daniel Sahl vandt begge titler, mens Per Rydberg vandt begge titler for lærlinge.

Hest & Rytter og Dansk Varmblods Hingstekåring vender tilbage 6.-10. marts 2019.

Vi var med på sidelinjen til hingstekåring, shows og konkurrencer. Her kan du få et indblik i, hvad det hele går ud på.