Herningmuseum får international hæder for arkitektur

Kunstmuseet HEART i Herning er ifølge anerkendt amerikansk magasin blandt verdens 125 væsentligste bygninger i de sidste 125 år.

USA's vigtigste arkitekturmagasin Architectural Record fejrer sit 125 års jubilæum med at vælge de '125 værker som har defineret arkitekturen i vores æra' og her får museet HEART i Herning eneste danske aftryk på listen. 

HEART-bygningen fra 2009, tegnet af den anerkendte arkitekt Steven Holl, er kommet i fornemt selskab med blandt andre Utzons operahus i Sidney, Mies van der Rohes Barcelona Pavillon og Church of Light af Tadao Ando.

- Her på stedet er vi godt klar over, at Steven Holls bygning er lidt af en arkitektonisk perle. Men det er jo altid dejligt, når et stort internationalt medie også bemærker det, siger direktør på HEART, Holger Reenberg. 

Også borgmester i Herning Kommune, Lars Krarup (V), giver den nye titel rosende ord med på vejen.

- Respekt herfra til formand Lars Damgaard og direktør Holger Reenberg med flere, for flotte visioner og højt ambitionsniveau, samt til CC Contractor for veludført byggeri år tilbage, skriver han på sin facebookside. 

HEART blev i 2015 også fremhævet i det anerkendte magasin National Geographic, hvor det side om side med Guggenheim-musset i New York og Pompidou Centret i Paris blev fremhævet som et af de ti museer i verden med den mest spektakulære arkitektur.  


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Kultur.