Herningenser verdensmester i cykling

Linda Villumsen, der er født og opvokset i Herning, blev i går aftes ny verdensmester i enkeltstart.

Linda Villumsen kunne sent i går aftes trække i den regnbuede verdensmestertrikot efter sejren i kvindernes enkeltstart. Hun er født og opvokset i Herning, men stiller nu op for New Zealand.

Den 30-årige rytter kørte et flot løb på den 30 kilometer lange enkeltstartsrute i Richmond i USA. Hun vandt med godt to sekunder ned hollandske Anna van der Breggen og fem sekunder til tyske Lisa Brennauer.

- Det er det, som det hele går ud på. VM og OL er de to største ting, som man kan vinde. Så det er en af dem, som er krydset af nu. OL er det optimale, og det som jeg går efter nu, sagde Linda Villumsen efter sejren til feltet.dk

Camilla Møllebro fjerdesidst

Det var sjette gang, Linda Villumsen stod på VM-podiet. Til gengæld var det første gang, hun kunne indtage det øverste trin på sejrsskamlen og dermed iklæde sig den regnbuefarvede verdensmestertrikot.

Hun skiftede i 2009 af personlige årsager sit danske pas ud med et New Zealandsk. Her bor og træner hun til daglig og sagde i forbindelse med sit nationsskifte, at "New Zealand er det land, hvor jeg har valgt at gro mig fast, det land jeg kalder hjem."

Den enlige danske deltager, Camilla Møllebro Pedersen, fra Holstebro-baserede Team BMS Birn, havde en anderledes skidt dag på enkeltstartscyklen. Hun kom ind som nummer 41 ud af 44 deltagere og kørte næsten fem minutter langsommere end Linda Villumsen.

I aften køres herrernes enkeltstart. Her er det Rasmus Quaade og Christopher Juul Jensen, der repræsenterer Danmark.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.