Herning vinder midnatsgyser efter lang afbrydelse

Herning besejrede Rungsted, men først efter en ismaskine ødelagde en dør i banden, så kampen blev afbrudt i to timer.

Herning Blue Fox har bragt sig foran 3-1 ved mål af Toni Kallela, Herning Blue Fox i Metal Ligaens ishockey semifinale mellem Rungsted Seier Capital og Herning Blue Fox i Bitcoin Arena i Hørsholm fredag den 30. marts 2018.

Herning besejrede fredag aften Rungsted med 4-3 i den anden semifinale i ishockeys DM-slutspil, men det er langt fra resultatet, som opgøret i Nordsjælland vil blive husket for. Kampen måtte nemlig afbrydes, da en ismaskine efter første periode ødelagde en dør i banden, så spillerne måtte vente i to timer på at genoptage kampen.

Kampen blev sat i gang klokken 19.30 og fandt først sin vinder fem timer senere i overtid. 94 effektive spilminutter skulle der til, inden Herning kunne juble over sejren. 14 minutter inde i den femte periode blev Branden Gracel matchvinder, og dermed er midtjyderne foran 2-0 i semifinaleserien, der afvikles bedst af syv kampe.

Herning foran fra start

Herning kom på 1-0 efter fem minutter ved Lasse Jensen, og det skulle blive det eneste mål i flere timer.

Den ødelagte dør satte kampen på pause fra lidt over klokken 20 til 22, før anden periode kom i gang. Også her kom Herning bedst fra start, da Nicolai Weichel efter tre minutter scorede til 2-0.

Men Rungsted svarede tilbage bare 14 sekunder senere, da Jake Hansen reducerede til 1-2. 19 sekunder resterede af anden periode, da Toni Kallela udbyggede til 3-1 for Herning.

Rungsted fastholdt presset

Men Rungsted lagde sig ikke ned. Fire minutter inde i tredje periode reducerede Mattias Persson til 2-3, og så levede opgøret på ny. Holdet fra Nordsjælland pressede på for at fremtvinge det udlignende mål, og det faldt med godt tre minutter tilbage ved Marcus Olsson, og så måtte kampen i overtid.

De første 20 minutter gav ingen scoring, og så måtte man tage hul på yderligere 20 af slagsen, før Gracel afgjorde sagerne et stykke over midnat.

Tredje semifinale i serien spilles på søndag.