Herning vinder danskfinsk ishockeytræf i Gentofte

Hele 12 finske spillere var på isen, da Herning besejrede Gentofte med 4-3 efter overtid.

Herning Blue Fox er fortsat på førstepladsen i isligaen med 56 point efter 28 kampe. Arkivfoto.

Gentofte har fortsat ikke marginalerne med sig i den danske ishockeyliga, Metal Ligaen.

Sidste sæsons sølvvindere tabte mandag aften for sjette gang i de seneste syv kampe, da topholdet Herning snuppede en snæver sejr på 4-3 efter overtid.

Den afgørende scoring blev sat ind af Riku Pitkänen et minut inde i forlængelsen, mens Herning var en spiller i overtal.

At kampen fik en finsk matchvinder er ikke tilfældigt, for begge klubber er glade for finsk arbejdskraft. Tilsammen kunne de mønstre ikke færre end 12 spillere med finsk pas i Gentofte Skøjtehal.

Der stod da også Finland på de to målskytter, der sørgede for, at første periode endte 1-1.

Antti Kerälä bragte Herning foran i en situation, hvor midtjyderne var to spillere i overtal. Men kort før første pause fik målfarlige Marko Virtala udlignet for hjemmeholdet.

Herning slap bedst fra anden periode, som holdet trak sig ud af med en 3-2-føring, men unge Oliver Reuter udlignede til 3-3 for Gentofte i tredje periode.

Riku Pitkänens sejrsmål bragte Herning fem point foran Aalborg i toppen af ligaen, hvor nordjyderne dog har spillet to kampe færre.

Gentoftes sløje stime har sendt holdet ned på ottendepladsen.

Med sejren er Herning Blue Fox fortsat på førstepladsen isligaen med 56 point efter 28 kampe.