Herning udnævnt til Årets AmatørKulturKommune

Herning Kommune har netop vundet prisen som Året AmatørKulturKommune 2016 ved Kulturmødet på Mors.

Herning Kommune har formået at skabe så gode forhold for amatørkulturen, at den nu kan bryste sig af den nyerhvervede titel, som Året AmatørKulturKommune.
Det er DATS – landsforeningen for dramatisk virksomhed og AKKS – Amatørernes Kunst & Kultur Samråd der har stiftet prisen, som fredag blev uddelt ved et stort awardshow i forbindelse med Kulturmødet på Mors 2016.

quoteDen er vi rigtig, rigtig glad for. Og vi er glade for den anerkendelse, der ligger i den her pris. Jeg tror, at det der gør, at vi har fået den her pris er, at vi bevidst satser på kulturpolitik som et strategisk indsatsområde.

Johs Poulsen, Formand, Kultur- og Fritidsudvalget, Herning Kommune.

- Den er vi rigtig, rigtig glad for. Og vi er glade for den anerkendelse, der ligger i den her pris. Jeg tror, at det der gør, at vi har fået den her pris er, at vi bevidst satser på kulturpolitik som et strategisk indsatsområde, siger Johs Poulsen, 
Formand, Kultur- og Fritidsudvalget, Herning Kommune.

Vigtigt for landets kultur
Prisen for Årets AmatørKulturKommune gives til den kommune, der særligt arbejder for at skabe gode forhold og bedre mulighed for at amatørkulturen kan udfolde sig. En kommune kan indstilles til prisen, hvis den eksempelvis skaber gode rammer for amatørmusikken- eller teatret, eller hvis kommunen har en nytænkende politik på amatørområdet.

Det er andet år i træk, at prisen bliver uddelt ved Kulturmødet Mors.

- Vi er rigtig glade og stolte over, at også det frivillige kulturliv bliver repræsenteret, når det danske kulturliv samles på Mors denne sommer. Det er vigtigt for en helhedsforståelse af det danske kulturelle landskab, at vi både ser på egendeltagelse i kulturen samt på det spirende vækstlag, som vores organisationer repræsenterer, siger formand i DATS, Pia Bredow til Proscenium.dk.

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Kultur.