Herning tvinger Frederikshavn ud i syvende kamp

Med en sejr på hjemmebane søndag sørgede Herning for at tvinge Frederikshavn ud i en syvende semifinalekamp.

Herning sikrede sig søndag en sidste og afgørende semifinalekamp mod Frederikshavn.

Herning Blue Fox havde kniven for struben i den sjette semifinalekamp mod Frederikshavn White Hawks, hvis håbet om en finaleplads skulle bevares.

Det midtjyske traditionshold var nede 2-3 i kampe i serien, som går over maksimalt syv kampe, men med en 2-0-sejr søndag på hjemmebane udlignede Herning til 3-3.

Kendetegnende for de første fem semifinaleopgør mellem de to hold har været, at det ikke har skortet på scoringer.

I første kamp nøjedes Frederikshavn med at tage en sejr på 3-1, men efterfølgende er der ikke blevet scoret under syv mål i de fire efterfølgende møder.

Men målfarligheden var afløst af nerver og manglende skarphed hos begge mandskaber, som måske var præget af den mulige afgørelse, der kunne ligge.

35 minutter før første scoring
Derfor skulle der gå næsten 35 minutter af søndagens semifinale i Herning, førend der kom hul på bylden, og det var til hjemmepublikums glæde.

Landsholdsbacken Daniel Nielsen var manden med det forløsende mål, og veteranens scoring satte hjemmeholdet i gang.

To sekunder før afslutningen på anden periode var det Jerred Smithsons tur til at passere George Sørensen i Frederikshavn-målet, da han gjorde det til 2-0.

Dermed havde udeholdet 20 minutter til at vende billedet og undgå at skulle ud i en syvende og afgørende semifinale i Nordjylland.

Det lykkedes ikke, da frederikshavnerne ikke kunne få skudt hul på en stærk Simon Nielsen i Herning-målet, der noterede seriens første rene bur.