Herning-svævere: Sætter rekorder på stribe

Mogens Hoelgaard og Flemming U. Andersen foran det nye fly. Foto: Privat

Det ser ud til, at det var en god beslutning, man tog i Herning Svæveflyveklub, da man i 2016 besluttede at investere i et af verdens bedste 2-sædede svævefly af typen Arcus.

Lige for tiden har de i Herning Svæveflyveklub nemlig travlt med at sætte rekorder i deres nye fly.

Vi har trænet og forberedt os meget.

Mogens Hoelgaard

Lørdag var det Mogens Hoelgaard og Flemming U. Andersen, der satte ny rekord på 100 km trekantbane.

Den eksisterende rekord var fra 2003 og lød på en gennemsnitsfart på 130 km/t. Den rekord blev slået af Herning-duoen, som fløj med en gennemsnitsfart på 147 km/t.

- Man flyver på en trekantsbane – i det her tilfælde: Studsgård – Ulfborg – Dejbjerg – Studsgård, og så gælder det bare om et komme hurtigst gennem banen, fortæller Birgitte Ørskov fra Herning Svæveflyveklub.

01:52

Fra d. 10 maj til d. 20 maj er der DM i svæveflyvning. Det finder sted i Amborg tæt ved Herning. Vi var med i dag, hvor i alt 52 svævefly blev sendt afsted. Og der er både rutinerede og mere nye spillere med om guldet i Amborg. Video: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Luk video

Mogens Hoelgaard har trænet meget i lige netop denne disciplin, som er sprinterdistancen inden for trekantsflyvning.

Han har fløjet siden 1984 og været på landsholdet i uafbrudt 25 år

- Vi har trænet og forberedt os meget, forklarer Mogens Hoelgaard, mens han også giver det gode vejr en kærlig tanke med på vejen.

- Normalt kan man i Danmark på en god dag komme op i ca. 1500 meters højde, for vi må ikke flyve i skyer. Men i går kunne vi komme i over 2000 meter, og det er ikke tit, man oplever det herhjemme.

Han har for øvrigt også rekorden i den åbne klasse.

For få dage siden satte klubkammeraterne Bjarne Sørensen og Hans Christian Kolb hele tre nye rekorder i Arcus’en.