Herning som kunsthovedstad

Næsten 10.000 kunstinteresserede fra hele landet besøgte i weekenden Art Herning 2011 i MCH Herning Kongrescenter.

Fra Michael Kvium, John Körner og Tal R til Asger Jorn, Egill Jacobsen og Carl-Henning Pedersen. De var alle repræsenteret på Art Herning 2011, der i weekenden gjorde Herning til hele Danmarks kunsthovedstad.

Det var 14. gang, der var arrangeret kunstmesse i MCH Herning Kongrescenter, og besøgende strømmede til i stort tal. Da arrangementet sluttede søndag eftermiddag, havde 9.900 kunstinteresserede besøgt kunstmessen. Det er en mindre fremgang i forhold til sidste år.

Art Herning er årets første store kunstbegivenhed i Danmark. Også denne gang markerede messen sig som et meget vigtigt udstillingsvindue for kunst af høj kvalitet.

- Generelt melder de 32 udstillende gallerier om en betydelig købelyst blandt de besøgende, som kom fra hele landet. Jyder og fynboer var i flertal, men mange kunstinteresserede havde taget turen til Art Herning fra København og det øvrige Sjælland. Det vidner om en meget stor interesse for både Art Herning og de omkring 260 kunstnere, der var repræsenteret på kunstmessen, siger projektchef Anders L. Mortensen.