Herning snyder med sygedagpenge

Herning Kommune taber sager om sygedagpenge på stribe. I 38 sager siden nytår har beskæftigelses ankenævnet vurderet, at kommunen overtræder loven, når de behandler sygesager.

Herning Kommune har ansat firmaet Falck Jobservice til at behandle sager om sygedagpenge. Falck Jobservice har ansat et vikarbureau, som så har ansat vikarer siddende på kommunen til at afgøre sager om sygedagpenge. Men det er ulovligt siger beskæftigelsesankenævnet.

- Der er ikke i loven mulighed for at kommunen kan lade private varetage den opgave og derfor er det ulovligt, når kommunen har aftalt med Falck, at de gør det, siger Steen Skibsted, Chefkonsulent, Beskæftigelsesankenævnet Midtjylland

Herning Kommune mener, at beskæftigelsesankenævnet tolker vikarernes ansættelse helt forkert og har bedt ankestyrelsen kigge på sagen. Se kommunens forklaring i indslaget længere ned på siden.

Føler sig svigtet

En af de 38 der har fået fejlbehandlet sin sag er 34-årige Alena Kumalic. Hun blev snydt for en kvart million kroner i sygedagpenge.

- De har svigtet mig, da jeg havde allermest brug for dem, siger Alena Kumalic til TV/MIDT-VEST.

En lignende sag kører i Kolding kommune, og Ankestyrelsen forventer først at komme med sin afgørelse til sommer. Skulle den kende sagsbehandlingen ulovlig, retter Herning Kommune sig efter afgørelsen.

 

Herning Kommune taber sager om sygedagpenge på stribe.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.