Herning-smuglere anholdt i Kenya

To Herning-kvinder blev torsdag anholdt i lufthavnen i Mombasa med 61 kilo khat. De forsøgte at smugle rusmidlet hjem til Danmark.

To unge kvinder fra Herning måtte torsdag en tur i retten i Kenya, da de forsøgte at smugle 61 kilo khat ud af landet. De to blev anholdt i lufthavnen i Mombasa sammen med en tredje kvinde.

Med sig havde de fire kufferter fyldt med khat. De blev anholdt, da de forsøgte at komme ombord på et fly med forbindelse til Danmark. Det skriver aoh.dk

Ifølge avisen Daily Nation kom de tre kvinder for retten samme dag. Og her tilstod de to Herning-kvinder. Sigtelsen mod den tredje kvinde blev frafaldet på grund af manglende beviser.

Betalte en bøde

Retten tilbød de to kvinder enten at komme i fængsel et halvt år eller betale en bøde på 3500 kroner. Kvinderne valgte det sidste, og dermed kan de nu komme hjem til Danmark.

Hvis stoffet skulle være solgt i Kenya vurderes det, at det ville indbringe cirka 70.000 danske kroner. Men i Europa ville den værdi være væsentligt højere. Det skriver aoh.dk