Herning slår Rungsted og tager første plads i DM-finalerne

Med en 3-1-sejr over Rungsted er Herning klar til at kæmpe om ishockeyguldet. Aalborg vandt over Esbjerg.

Blue Fox er klar til finalen efter en sejr over Rungsted på hjemmebanen i Herning.

Herning Blue Fox sikrede sig fredag aften den ene plads i DM-finalerne i ishockey.

På egen is afgjorde Herning semifinaleduellen mod Rungsted Seier Capital i klubbernes femte møde med en sejr på 3-1. Midtjyderne vinder dermed bedst-af-syv-serien med fire sejre mod Rungsteds ene.

Værterne fik en drømmestart, da Lasse Lassen efter godt et minut sendte pucken i mål til 1-0 efter en solotur. Rungsted svarede hurtigt igen, og blot et minut efter Hernings føringsmål fik gæsterne udlignet til 1-1 ved amerikaneren Jake Hansen, så spændingen var intakt.

Herefter fulgte en halv times stillingskrig, inden Hernings tjekkiske spiller Jan Dalecky øgede sin popularitet hos hjemmeholdets fans, da han gjorde det til 2-1.

Dalecky åbnede senere tredje periode med en scoring til 3-1 fra en spids vinkel.

Aalborg Pirates står med de bedste muligheder for at blive Hernings finalemodstander. Nordjyderne vandt fredag med 4-2 på hjemmebane over Esbjerg Energy, så Aalborg fører serien med 3-2 og nu har to matchbolde.

Julian Jakobsen og Jeppe Korsgaard bragte i anden periode Aalborg foran med 2-0, inden Felix Scheel reducerede for Esbjerg. Senere cementerede Nikolaj Carstensen og Mikkel Højbjerg den nordjyske sejr, før Adam Miller til sidst pyntede på resultatet for Esbjerg.

Herning, der har vundet mesterskabet 16 gange, var senest i DM-finalen for to år siden, hvor midtjyderne tabte til Esbjerg, der også er regerende mester. Herning vandt senest DM-titlen i 2012.