Herning skal nu huse to grupper til EM

Oprindeligt skulle Frederikshavn have været vært for kampene, der skal spilles i gruppe B ved kvinders europamesterskab i håndbold i december.

Når EM bliver skudt i gang til december, bliver Herning vært for to grupper i det indledende gruppespil, når Danmark og Norge er værter ved EM i kvindehåndbold. Det oplyser Dansk Håndbold Forbund på deres hjemmeside. 

quoteSamtidig er vi også på meget kort tid i et fantastisk samarbejde med Scandic Silkeborg lykkedes med at kunne huse holdene fra gruppe B, hvor vi vil lave en rød boble, som manualerne foreskriver.

Per Bertelsen, formand i Dansk Håndbold Forbund 

Med regeringens nye, skærpede restriktioner i Nordjylland frem til 3. december bliver kampene, der skulle være spillet i Frederikshavn, flyttet til Jyske Bank Boxen, hvor kampene i gruppe A i forvejen skulle afvikles.

- Med hjælp fra vores gode samarbejdspartnere MCH og Herning Kommune har vi lavet en løsning, hvor kampene i både gruppe A og B nu spilles i Jyske Bank Boxen i Herning, lyder det fra Per Bertelsen, der er formand i DHF.

- Samtidig er vi også på meget kort tid i et fantastisk samarbejde med Scandic Silkeborg lykkedes med at kunne huse holdene fra gruppe B, hvor vi vil lave en rød boble, som manualerne foreskriver.

Jyske Bank Boxen i Herning har ad flere omgange lagt halgulv til flere store håndboldturneringer. Blandt andet var Herning i 2010 også vært ved EM for kvinder, og i 2019 blev der spillet VM i herrehåndbold, hvor det danske landshold vandt guld.

- Vi har rammerne og mulighederne for at udvide EM hos os med den ekstra gruppe, så der hjælper vi selvfølgelig, når der er brug for det. Vi har et mangeårigt samarbejde med Dansk Håndbold Forbund,og også under disse særlige omstændigheder, løser vi sammen med dem opgaven med to EM-grupper, siger MCH-direktør, Georg Sørensen.

Det indledende gruppespil bliver spillet i Herning og Trondheim. Det samme gør mellemrunden, mens semifinaler og medaljekampe spilles i Trondheim.

I Jyske Bank Boxen i Herning slog Danmarks håndboldherrer i 2019 Norge i en dramatisk VM-finale.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.