Herning sejrer for ottende kamp i træk på isen

Topholdet Herning slog danmarksmestrene fra Esbjerg med 6-2. Gentofte og Frederikshavn vandt efter straffe.

Det bliver svært for konkurrenterne i Danmarks bedste ishockeyrække, Metal Ligaen, at hente Herning Blue Fox i grundspillet.
    
Det formstærke tophold satte yderligere tre point ind på kontoen tirsdag aften, da midtjyderne tog til Esbjerg og slog de forsvarende mestre med 6-2.
    
Dermed har Herning nu 12 point ned til Frederikshavn på andenpladsen i rækken, mens Esbjerg ligger nummer seks på det yderste slutspilsmandat.
    
Kampen virkede til at være afgjort efter første periode, som Herning vandt med 4-0. Mellem det femte og niende minut scorede holdet tre gange.
    
Esbjerg fik dog stoppet blødningen i anden periode og skabt fornyet spænding.
    
Canadieren Carson McMillan reducerede først til 1-4, før Niklas Andersen med otte sekunder tilbage sørgede for at sætte topholdet lidt under pres inden tredje periode.
    
Med to mål på lidt over tre minutter i den sidste halvdel af tredje periode fik Herning-spillerne Kristoffer Jensen og Nicolai Weichel sejren til at se ganske komfortabel ud.
    
Der blev også spillet to andre opgør i Metal Ligaen tirsdag aften. I begge kampe skulle der bruges straffeslag til at finde en afgørelse.
    
I Gentofte vandt hjemmeholdet med 2-1 over Rungsted, mens det i Odense var udeholdet fra Frederikshavn, der trak sig sejrrigt ud af kampen med 5-4.
    
Nordjyderne havde undervejs sat en 3-0-føring over styr, men fik altså sikret sig en sejr til sidst.
    
/ritzau/