Herning-pusher sigtet for besiddelse af narko

En mand fra Herning blev søndag varetægtsfængslet efter at være fundet i besiddelse af narko.

Politiet anholdt natten til søndag klokken 04.35 en mand i Herning, og sigtede ham for at være i besiddelse af kokain. Anholdelsen skete på mandens bopæl.

På adressen fandt politiet 62,5 gram kokain, som manden havde tænkt sig at sælge videre til andre.
Søndag blev han fremstillet i grundlovsforhør i Holstebro. Men det foregik bag lukkede døre, så derfor er informationerne omkring manden og hændelsen meget begrænsede.

Læs også Taget med 800 gram kokain: 23-årig idømt 4 års fængsel og udvisning

Manden er varetægtsfængslet i fire uger frem til den 20. september, hvor der skal tages stilling til, om varetægtsfængslingen skal forlænges eller ej.

Hvis manden dømmes dømmes for besiddelse af kokain med henblik på videresalg, vil straffen være væsentligt højere end ellers. I sådanne tilfælde vil fængselsstraf ofte være udgangspunktet ved selv små mængder af narkotika.

Lovgivningen om euforiserende stoffer

§ 191. Den, som i strid med lovgivningen om euforiserende stoffer til et større antal personer eller mod betydeligt vederlag eller under andre særligt skærpende omstændigheder overdrager euforiserende stoffer, straffes med fængsel indtil 10 år. Angår overdragelsen en betydelig mængde særligt farligt eller skadeligt stof, eller har overdragelsen af et sådant stof i øvrigt haft en særligt farlig karakter, kan straffen stige til fængsel i 16 år.

Stk. 2. På samme måde straffes den, der i strid med lovgivningen om euforiserende stoffer indfører, udfører, køber, udleverer, modtager, fremstiller, forarbejder eller besidder sådanne stoffer med forsæt til at overdrage dem som nævnt i stk. 1.

§ 191 a. Den, som i strid med lov om forbud mod visse dopingmidler til et større antal personer, mod betydeligt vederlag eller under andre særligt skærpende omstændigheder overdrager dopingmidler, straffes med fængsel indtil 6 år.

Stk. 2. På samme måde straffes den, der i strid med lov om forbud mod visse dopingmidler fremstiller, indfører, udfører, udleverer, fordeler eller besidder sådanne dopingmidler med forsæt til at overdrage dem som nævnt i stk. 1.

 

Kilde: https://www.retsinformation.dk