Herning modstod Hvidovre-comeback ovenpå afklapsning

Efter et nederlag på 2-8 fik Hernings ishockeyherrer en smule oprejsning i fredagens sejr over Hvidovre.

Herning Blue Fox havde brug for en god oplevelse på isen efter tirsdagens kolde 2-8-afklapsning ude mod Frederikshavn i Metal Ligaen. Og det fik de midtjyske ishockeyherrer med en kneben sejr på 4-3 hjemme over Hvidovre, men det var ved at gå grueligt galt.

Herning var foran 3-0, men smed den solide føringen væk og indkasserede tre mål på under seks minutter. Det var tre svenskere, som stod for sjællændernes tre mål.

Hvidovres svenske forsvarsspiller David Sätmark reducerede til 1-3 med blot et enkelt sekund tilbage af anden periode. Og to minutter inde i tredje periode gjorde svenske Adam Carnestad det til 2-3, inden holdkammeraten og landsmanden Oliver Persson udlignede til 3-3.

Finske Antti Kerälä sørgede dog for en forløsende Herning-scoring med under syv minutter tilbage af kampen. Og der blev ikke scoret yderligere.
Samme Kerälä stod også for Hernings scoring til 3-0 tidligere i kampen, mens Patrick Madsen og Lasse Lassen havde bragt hjemmeholdet foran med de to første scoringer.
Med sejren er Herning fortsat placeret på førstepladsen i den bedste danske ishockeyrække. Herning har 30 point efter 13 kampe.

Rungsted, som tidligere fredag aften vandt 3-2 ude over Rødovre, indtager andenpladsen med 27 point efter 13 kampe. Sønderjyske er placeret på tredjepladsen med 23 point efter 14 kampe. Sønderjyske tabte fredag aften med 3-4 til Gentofte Stars efter overtid og straffeslag.

I fredagens øvrige kampe vandt Aalborg Pirates hjemme over Frederikshavn med 4-1, mens Esbjerg ligeledes hjemme besejrede Herlev Eagles med 5-0.