Herning: Millioner til skoleudvidelse

Herningsholmskolen i det østlige Herning skal have plads til flere elever, når Holtbjergskolen lukker. Herning Kommune smider 11 millioner i projektet.

Når Holtbjergskolen lukker til sommer, bliver der behov for yderligere klasselokaler på Herningsholmskolen, hvor børnene fra Holtbjerg fremover skal gå.

Børne- og Familieudvalget i Herning Kommune står nu klar med 11 millioner kroner til at skabe et spændende byggeri, som tager afsæt i de pædagogiske krav, som den nye folkeskolereform stiller.

Tanken er at bygge et børnehus/indskolingshus, som fremover kommer til at rumme fritidshjemmet og de yngste årgange. Lokalerne bliver indrettet, så de kan anvendes på flere måder.

Fremtidssikret hus

- Jeg er glad for, at vi nu er klar til at gå i gang, siger Dorte West (V), formand for Børne- og Familieudvalget.

Det er lykkedes kommunen at finde ikke bare de otte millioner kroner, som var en del af forliget om den fremtidige skolestruktur i Herning Kommune, men også yderligere tre millioner kroner.

- På den måde kan vi skabe et fremtidssikret byggeri, der tager højde for de muligheder og udfordringer, der følger af folkeskolereformen.

Knap 100 elever overføres fra Holtbjergskolen til Herningsholmskolen pr. 1. august i år. Indtil byggeriet står færdigt, vil lokaleudfordringen blive løst på bedst mulig vis.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Uddannelse.