Herning Kommune støtter topklubber med sponsorater i coronatid

Herning Kommune har besluttet at tegne sponsorater for knap to millioner kroner hos kommunens største sportsklubber for at støtte dem i en svær tid.

Normalt holder Herning Kommune sig fra at tegne sponsorater i de lokale elitesportsklubber. Af princip investerer kommunen i stedet i breddeidrætten.

Men nu er det nye tider. Coronakrisen har fået Herning Kommune til at hive tegnebogen frem og tegne sponsorater hos kommunens største sportsklubber. 

Med fire engangssponsorater giver kommunen 1.950.000 kroner fordelt således:

  • 1.000.000 kr til FC Midtjylland
  • 500.000 kr til Herning Blue Fox
  • 300.000 kr til HC Midtjylland
  • 150.000 kr til Herning-Ikast håndbold

På Facebook skriver Borgmester Lars Krarup, at sponsoraterne sker efter de normale markedsvilkår, og at kommunen selvfølgelig skal have branding for sponsoraterne.

Et plaster på såret

Økonomien er ramt i FC Midtjylland, der ellers fører Superligaen i øjeblikket. Men lige nu er alle entréindtægter og tv-penge væk, og det koster.

- Krisen gør selvfølgelig rigtig ondt på os, lyder det fra Direktør i FC Midtjylland, Claus Steinlein.

Derfor er de også særligt glade for håndsrækningen fra kommunen.

- Det er en virkelig glædelig meddelelse, at kommunen støtter med en million kroner. Det er et plaster på såret, men vi lider ligesom alle andre. Vi skal selvfølgelig tænke på likviditeten, men også huske at holde humøret højt og at vi fører Superligaen med 12 point, siger Claus Steinlein.

FC Midtjyllands administrerende direktør Claus Steinlein sætter ord på, hvilke scenarier, der kan komme i spil for at få spillet fodboldsæsonen færdig

Kommunen giver også hånd til byggebranchen

Det er ikke kun sportsklubberne, som får en hjælpende hånd fra kommunen.

Flere anlægsprojekter som har været planlagt til 2021 og 2022 er blevet rykket frem for at sikre arbejdspladser i branchen.

Først blev der rykket projekter til 12 millioner kroner frem i kalenderen, men efter flere møder i kommunen er der nu flyttet 25 projekter til murere, tømrere, anlægsgartnere og lignende frem. Projekter til en pris på 37 millioner kroner. Altså har kommunen fremrykket anlægsopgaver for knap 50 millioner kroner.

Desuden kigger de nu nærmere på, om kommunen skal støtte byens kulturinstitutioner i nærmeste fremtid.