Herning Kommune lukker sag om byggeaffald i Rind Plantage

I to år har der ligget næsten 700 tons byggeaffald i Rind Plantage. Affaldet er nu fjernet, og derfor afslutter Herning Kommune sagen.

Det er byggeaffald som dette, man kunne finde i Rind Plantage.
Det er byggeaffald som dette, man kunne finde i Rind Plantage.
Foto: Privat

En sag om flere hundrede tons byggeaffald spredt ud på to veje i Rind Plantage er ifølge Herning Kommune afsluttet. Derfor har kommunen sendt et såkaldt afslutningsbrev til plantagen som et endeligt punktum i sagen.

Det skriver Herning Folkeblad.

Historien om de store mængder affald begyndte i april 2019. Her opdagede en lokal beboer, at der var store affaldsbunker i plantagen og fortalte det til Danmarks Naturfredningsforening, som anmeldte det til Herning Kommune.

I første omgang blev Rind Plantage pålagt at fjerne affaldet af Herning Kommune, men i november 2019 ændrede kommunens teknik- og miljøudvalg sin beslutning på baggrund af undersøgelser og prøver, så plantagen kunne få lov at lade byggeaffaldet ligge.

Det ville økonomi- og erhvervsudvalget dog ikke være med til, og derfor sendte udvalget sagen tilbage til teknik- og miljøudvalget med besked om, at det kunne der ikke gives tilladelse til.

Den endelige beslutning i september 2020 blev, at plantagen alligevel skulle fjerne det knuste byggeaffald, og det er det, der nu er sket.

Naturfredningsforeningen er tilfreds

Hos Danmarks Naturfredningsforening er bestyrelsesmedlem Bruno Sørensen tilfreds. Det var ham, der oprindeligt anmeldte sagen til kommunen.

- Det har været kampen værd. De fleste fornuftige mennesker har været enige om, at det er noget svineri at køre den slags byggeaffald ud i en skov, siger Bruno Sørensen til Herning Folkeblad.

Sagen har været med til at ændre regler for byggeaffald i naturområder, og det kalder bestyrelsesmedlemmet en god ting.

- Sagen viser, hvor nødvendigt det er, at den slags ting kommer til offentlighedens kendskab. Jeg blev i første omgang afvist af Herning Kommune, men når tingene bliver kendt i en bredere kreds, så bliver det sværere at smyge sig udenom, siger Bruno Sørensen til Herning Folkeblad.

Byggeaffaldet stammede fra renoveringen af almene boliger i Herning og indeholdt blandt andet murbrokker, stikdåser og plastikrør.

0:45
Se indslaget om byggeaffaldet fra september 2020.