Herning klar til El-biler

Hernings første ladestandere til elbiler er netop blevet stillet op ved Herning-Centret. Det er elbiloperatøren Better Place, som har etableret standerne. Flere er på vej.

Den er støjfri, forurener ikke, og så har den potentialet til at køre på ren vedvarende energi i stedet for benzin. Der er mange gode grunde til, at elbilen kan blive fremtidens transportform. Derfor står tre nye ladestandere nu klar til elbilister på indkøbstur. 

Flere ladestandere er på vej

Better Place har tidligere indgået en samarbejdsaftale med Herning Kommune om opstilling af ladestandere i det offentlige rum. Kommunen og elbiloperatøren er i øjeblikket ved at finde de bedst egnede positioner, og Better Place håber på at løfte sløret for flere placeringer i Herning i løbet af foråret:

 - Vi har en god dialog med kommunen, og er for øjeblikket ved at finde de positioner som giver mest mulig mening for både os, kommunen og ikke mindst elbilisterne, fortæller Susanne Tolstrup, Kommunikationsdirektør i Better Place Danmark. 

Skift batteriet i Herning og kom hele landet rundt

Senere på året bliver Herning også hjemsted for Midt- og Vestjyllands første batteriskiftestation. Her kan bilister i elbiler med udskifteligt batteri få et helt friskt batteri i bilen på under fem minutter. Det hele foregår automatisk, uden du behøver stige ud af bilen. Netværket af batteriskiftestationer tages i brug fra april og giver sammen med ladestanderne mulighed for at køre hele landet rundt i elbil, og gør dermed elbilen til et reelt alternativ til benzin- og dieseldrevne biler.

 - Som elbilist står du op til en fuld tank hver eneste morgen. Samtidig er mere end 90% af danskernes daglige kørselsbehov inden for batteriets rækkevidde. Derfor giver det mening at placere batteriskiftestationerne langs hovedfærdselsårene, for det er kun nødvendigt at skifte batteri på de lange ture på tværs af landet, lyder det fra Susanne Tolstrup. 

Verdens første elbil med udskifteligt batteri, Renault Fluence Z.E., koster 205.000 kr.  

  Fakta om elbiler og ladestandere:

 

  • Der er etableret tre ladestandere ved Herning Centret.
  • Hver ladestander kan oplade to elbiler ad gangen.
  • En fuld opladning tager cirka seks timer.
  • Opladningen foregår i den såkaldte mode 3 standard. En standard som alle moderne elbiler bruger.
  • En elbil kører typisk mellem 80 - 200 kilometer på en opladning, alt afhængig af kørestil, temperatur mm.
  • I biler med udskifteligt batteri kan batteriet skiftes på mindre end fem minutter. Batteriet stilles til rådighed via et Better Place abonnement, som inkluderer strøm, privat ladestander, 24 timers kundeservice og adgang til Better Places offentlige standere og batteriskiftestationer langs motorvejsnettet.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.